Sedikit Update Peribadi, Boleh?


Cepat betul masa berlalu, hari nie dah masuk 5hb Agustus. Makin hari makin meningkat umur, nasib baik kalori lemak dalam badan x naik. Ades!! Jarang sekali saya menulis kisah kehidupan kat cni. Maklumlah hidup aku ni tidak semeriah [...]

Cepat betul masa berlalu, hari nie dah masuk 5hb Agustus. Makin hari makin meningkat umur, nasib baik kalori lemak dalam badan x naik. Ades!! Jarang sekali aku menulis kisah kehidupan kat cni. Maklumlah hidup aku ni tidak semeriah Lisa Surihani, tak seceria Paris Hilton dan tak sehebat Ronaldo. Hari-hari berada di rumah meneroka dunia dengan Celcom Broadband yang saya rasa selayaknya dipanggil celcom berukband.

Bukan apa, bila saya selalu menulis tentang kehidupan takut nanti tak pasal-pasal pihak politikus datang dengan sekapit beras, 3 kilo gula ditambah juga sedikit gandum ke rumah saya. Ingat saya tinggal kat India ke nak bagi gandum. Karenah orang berpolitik murahan. Tapi kalau yang datang tu satu family, dengan anak gadisnya sangat kiut untuk merisik itu saya alu-alukan.

Actually, artikel ini terbit selepas ada beberapa orang rakan beloger yang nak tahu sangat kenapa saya pakai nickname Azizan4444 tu. Okey, Azizan tu separuh daripada nama saya yang panjang dan agak unik iaitu Encik Mohd Azizan Abdul Kadir. Memang ramai yang tak percaya bila saya letak encik kat depan tu. Hakikatnya itu adalah my real name ok. Harap lepas ni tak perlulah lagi saya keluarkan kad pengenalan setiap kali masuk majlis.

4444? Ada orang cakap saya perempuan. Dia cakap nama tu comel, mesti tuan punya badan pon comel. Nak gelak pun tak sampai hati. Hei, saya lelaki sejati ok. Bagi mengelakkan pisang berbuah dua kali, saya letaklah 4444 tu kat belakang. Kenapa? Sebab kuota untuk seorang lelaki kacak dan sejati untuk berpoligami adalah 4. Paham? Ok, bagus. Dengan ini terbuktilah yang saya seorang lelaki budiman dan bukan perempuan dan juga bukan golongan gei. Tapi kawan saya sebelah kaum Cina cakap, haiyak zizan lu pakai itu 4444 maksudnya mati juga xde ong (tuah) wo. Ada saya kisah? Saya orang melayu. Lelaki melayu terakhir katakan.

Soalan kedua yang mereka ajukan juga, kenapa saya pakai nama blog ni TinSusu'87. Ada sesapa di sini tak kenal tin susu? Dulu-dulu zaman melaka, saya suka permainan tradisional. Tak kira lah permainan apa yang melibatkan tin susu, mesti saya main. Tin susu ini juga tribute kepada sorang makcik yang sangat susah kehidupan sehariannya. Ibarat kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Betul ke? Kehidupan sehariannya dengan mengumpulkan tin susu untuk mencari sesuap nasi (mood sedih). Tetapi skang saya dah x jumpa lagi dengan makcik tu, xtaw la die masih hidup lagi atau tak. Untuk pengetahuan semua, makcik tu dah tua dan belom berkahwin. Moralnya, wahai kaum perempuan jangan memilih. Cepat-cepat kahwin ok? Hehe! Sebelum terlupa, 87 tu tahun saya lahir ke dunia yang indah ini. Masih bergetah kan? Haha!

Saya rase cukuplah sesi soal jawab untuk kali ini. Sedih ni. Lap air mata jap. Ok kekawan. I Lap Uolls. Muackz.

ps: Tiada lagi jambang dan janggut juga rambut terpacak. Haha!

85 comments:

Cik aiNa said...

ehh..encik azizan..ini kah kamu!
pes taim oo tgk zizan..
jatuh hati nie..cemane..isk3..

ahaks..pengakuan berani!! hahaa

aku hUnNy (^_~) said...

hee..jijan suda mle mnonjolkn dri nye..lalala..spew mhu msok minang jijan ekk..ngee..:p

pauhputik said...

hohohoho

gini istilah nama jijang upenya

best2.........

cerito dak

klu kawe jadi pengarah pilem bulih bayar demo

nok amik jale crito nie

hahahahahah

azizwan(dot)com said...

betul ke itu encik azizan? huhu..

bro, serius ke full name bro sprt apa yg bro tulis tu? mcm tak percaya plak aku since encik tu kan just gelaran (cth datuk/datin/tuan/puan/encik/cik).. konpius -_-"

anyway, dah tau knp nama blog ni tin susu. huhu.. serius, 1st time buka blog ni tergelak gak sbb takde nama lain lg ke nk letak slain tin susu. huhu..

87 tu dah agak dah :)

last but not least.. nice sharing. hehehe..

Akmar Anuar said...

lor weh.....
gile hebat name ko siap2 ade encik dah kat depan tuh..
wahahaha

:D
:D

and ko sebaye dengan aku rupenye..
takyah ah aku berencik-encik dgn ko lagi sbb aku ingat ko lagi tua dari aku..

tapi mcm leh je aku ber-encik2 dengan ko sbb name ko pon encik kan??

=p
=p

Encik Azizan said...

Cik aiNa ,

pes taim?kn dah rajin tgk brad pitt..kembar terpisah zizan la tu..hik3

Encik Azizan said...

aku hUnNy (^_~),

jgn lah..malu.ahakz..hehe

Encik Azizan said...

pauhputik,

jom buat crta..zizan the movie..ok?hehe..

gtew la boh asal kawe yg x seberapa ni...

Encik Azizan said...

azizwan(dot)com,

haha..aku dah agak mesti org akan gelak bila aku pakai tinsusu..tp tu la wan..sedih bila aku ingt kat makcik tu..

pasal name tu,mmg btol bro..ko adalah orang yg ke 449505098 yang tau pasal encik tu..agak2 lps ni ley ke pakai encik kuasa dua ek?haha

yg pling bangga semua org pnggil aku encik termasklah lctrer aku,cikgu aku...juga dato' pa..bangga woo..haaa..dalam blogging je aku pakai name azizan.

teringat crta dulu2,kalau org panggil aku azizan mmg aku x mnyahut sbb x biase dgn panggilan tu..dr kecik smpai skng org panggil encik..kadang2 ada yg tersinggung bila aku x jwb pnggln dorg..lawak kn?hehe..

tu lah crta nye..mmg x abes klu nk crta..tu blom lg crta cane ley dpt encik..lagi lawak aku rase.haha..thanks wan.

aduka said...

kahkahkah!!
muka jambuuuuuuuuuuu!!
gei sungguh anda..
=P

Encik Azizan said...

Akmar Anuar,

hebat kan?aku rase mmg susah nk jmpa name yg btol2 ad encik..

tp ada seorang perempuan yg pernah saya jumpa,org sabah.name die pakai puan kat depan..hehe..

Encik Azizan said...

aduka,

hish!malu owh..haha..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cam aku tgk muka ini. tp kat mane yea? kt sekampung ke? HAGHAGHAGAHG.

SheQeEN.. said...

wah! namanye memang unik sih. sudah tersiap sedia dengan encik dah. nak panggil encik la klau gitu.. ;p

eh.. sal berukband tu an, my adik pon pggl broadband as berukband jgk.. HAHAHA. funny la..

Encik Azizan said...

miss lolly a.k.a luvfareda,

haha..kantoi org sekampung rupenye..

Encik Azizan said...

SheQeEN..,

klu encik lg ok kot..sbb dah terbiasa.hehe

mungkin die kembar tak seiras dan terpisah dgn beruk kot..sbb tu ramai yg panggil cmtu..haha

funny kn?

lieya orange M.I. said...

...encik azizan, heheee, tak caya kamu lahir 87...
...beza dua tahun je wooo...

...ada hati yer nak 4444..???...=p

Eazy Izzuddin said...

oooo
br thu....
ok le 2
;)

Boo™ said...

ooo begitu :D
(smbil angguk2 kepala sikit)

azizan4444 said...

lieya orange M.I.,

harap2 percaya la saya..hehe..
beza dua tahun? zizan lebih tua ke atau lieya yg lebih tua?x pon zizan yg muda ataupun lieya lebih muda?kompius sat..hehe

hati sentiasa ada.harap2 la ad org nak hati ini..muaheheh!

azizan4444 said...

Eazy Izzuddin,

erm kool..hehe

azizan4444 said...

Boo™,

aah begitu la.pendek crtanye..

Mr.Bintang said...

hehe.. aku aritu pun tertanya² gak..
aku ingt encik tu saja je ko letak.. upenya mmg nama ko.. hehehe.. :p

and 4444 tu nk kawin 4 ke bro? hak hak hak.. XD

:: puteri_katak :: said...

hoho...
camni kisah sebenar beliau...

Anak Gemilang said...

owh..
sy mula2 nk tglak nk bc n3 ni.. nmpknya..
incik zizn..
sgt2 teliti dalam segala aspek. sybs dan thniah...
herm...
bercerita mengenai.. 4?
yer.. sy mmg dah msk dengan fhmn msy cina mngenai no 4..
tp..
itu adalah rezeki bg insan2 yang ingin kawen 4 kan?trget kan?huhu..
bukan smua org dpt nikmt 4 itu?wakaka.. dan bukan sng.. hehe..
btw..
tp.. bttr incik wat konsep 4T
TERINGIN .. TAPI.. TAK .. TERGAMAK..
hahaha..
owh. .pngnln dan nama blog ini.. mmg agk unik yer..
nice n3..
ora suker..
=) haha..

secretname said...

en mohd azizan aka tin susu..mmg mengingatkan zaman dulu2 btul la..kuah kari dlm tin susu mcm dlm cita p ramlee dulu2..hehe

Encik Azizan said...

Mr.Bintang,

memang ramai x percaya encik tu nama aku jgk..tp bukan x percaya sepenuhnya cuma susah skit je nk percaya..sepatutnya aku letak pic ic aku kat entri ni.hehe

4 tu bnyk sgt takut x tercapai.hehe..sorg suda.aman dunia..

Nine said...

haha..
en3 personal...


hmm dapat gak tahu pasal diri demo..

Ensem demo Zan..duk usha awek tu mana kat depan ? hehe..

aku duk bajet dulu 4444 tuh no plat or hset demo..

Encik Azizan said...

:: puteri_katak ::,

macam tu la gamaknya.hehe..

Zamz said...

nama org yg ada tuan di depan dah selalu jumpa
encik ni first time jumpa lah hehe

Encik Azizan said...

Anak Gemilang,

pertama sekali,mekaseh sbb ora suke entri ni.hehe

idea 4T tu sangat menarik sekali..boleh dipraktikkan..haha

Encik Azizan said...

secretname,

cte mane satu tu?cm bez je.hehe..x pena tgk lg..

Encik Azizan said...

Nine,

mane hensem kawe ngn brad pitt nine?hahaah
amoi kat depan tu..tu yg tajam semacam pandangan tu.hehe

no plat kawe DAK 8642,no tepon plk 0129044 tekan2 sampai dapat.hahaah!

Encik Azizan said...

Zamz,

tu la psl bro..1 dalam berjuta..xpon 1 ni je yg ad encik.hehe

beliamuda said...

pakai nama samaran ni, memang senang orang salah paham.. pernah sorang dak perempuan tanya cam aku ni pompuan.. terus jek aku cakap aku laki.. -_-"

lizz said...

hah.penerangan yang sangat detail sekali :) i like it!! saya rasa macam jatuh hati lah dengan kau Encik Azizan.wahahaha :P

Encik Azizan said...

beliamuda,

bro, dorg ingat pompuan tu mase aku pakai name azizan saje..sengal dorg..haha..klu azizah ok jgk nk kate pompuan..ni azizan..haha..lawak spastik..

noor afzan said...

dari tepi nampak hensem..
tak tau la kalau real camane kan..
hehe~

tapikan~
betu kaa nama kamu panjang tu..
termasuk Abdul Kadir..
ata tu nama ayah kamu?
cam konfius sket~

VaLe™ said...

i "ra" la tgk demo..guano nih jijan,..,what should i do? kompius kakloh nih..

Encik Azizan said...

beliamuda,

bro,satu lagi,apsl aku xley masuk ek blog ko..ni yang keluar [Fatal error: Out of memory (allocated 5767168) (tried to allocate 24576 bytes) in /home/beliamud/public_html/wp-settings.php on line 342]

Encik Azizan said...

lizz,

harap2 la hati tu sempat sambut nanti ye..hehee

Encik Azizan said...

noor afzan,

abdul kadir tu nama bapa saya..klu yg tu name saya..arni jgk saya nk masukkn dalam malaysia book of record.name pling pnjg.hehe

Encik Azizan said...

VaLe™,

senang je..u beli satu buku sabun mandi n paham2 sendiri...pasti layan..haha..

imz jentayu said...

hehe...pndi zizan menulis karangan..hehe...best2..kat kelate kan skang?jg kg baik2 yer...hehe

VaLe™ said...

hoh..kawe doh sabun nih..jenamo LUX..

pahtuh guano pulok ni jijan?

gmbr demo kawe ado doh..

nok kene bt gapo dia pulok?

hahaha

Encik Azizan said...

imz jentayu,

karangan level spm tu.hehe
yup ka klate..InsyaAllah..

Encik Azizan said...

VaLe™,

next step kawe blur boh..demo kna tanye matju bab ni..die lg expert.hahaa

ezany said...

aiseh.. baru cite sket dah nak nangis.. nnt bila2 sambung cite lg.. hehe..

IxoR@ said...

Begitu kisahnya.....

Unik....

;D

hanisa said...

hai Encik Azizan

kat sini tak kua gambar
wireless di sini memang menyampahkan
huhu

btw..unik nama 2..huhu
mungkin 1 dalam 1000..ke 1 juta ye..hehe

suka nama blog ni tib susu...unik sungguh

baby at|ey said...

oke2. sudah admit. anda nampak laki juga bile incik zizan sudah potong janggut n wat rambut pacak ape segala. =P

lumut said...

wah!!hebat2..

4444??

i like..

hehe

miss_eliana said...

hehe..jijan2..
kite same umur ghupenye..
baru bajet nk panggil 'abg jijang'..haha..

azizan4444 said...

ezany,

jiwa lembut..mudah sedeh.hahaha

Encik Azizan said...

IxoR@,

begitulah cerita seorang pendekar.hehe

Encik Azizan said...

hanisa,

mungkin juga 1 dalam dunia?hehe
mekaseh..

DilOt said...

wwaa..name yg sgt unik..

nasib baik letak muke jambu.,..

rupenye kamu sebaye dgn adikku,,,xdapek nak ngurat..haha..

my name is Ain said...

pasni makin ramai la peminat ek? huhu

razy san™® said...

bagus btoi la mu ni encik,
bgus dan superb..
jumpe mase konvo kalo de ksempatan
ok adios

Encik Azizan said...

razy san™®,

bagus ngn superb?len mcm je bunyi.haha..x smpi superb lg ni.tahap okay je..

Encik Azizan said...

baby at|ey,

naseb baik nmpk laki.klu nmpak len x jd nk bnje mkn.hehe

Encik Azizan said...

lumut,

nak try ke?hehe..

Encik Azizan said...

miss_eliana,

naseb baik baru nk pggl kn..klu dah pggl cne la jdnye ek?heee

Encik Azizan said...

DilOt,

adek dah ad yg punye?muahehee

Encik Azizan said...

my name is Ain,

xde la..hehe:)

@}--niEra-- said...

encik azizan,
unik la nama..

part 4444 tu mmg tk sangka,tp yg 87 tu sesapa pun leh agak...

slamat berkenalan...

P/S: tkder adek perempuan la nk rekemankan kt awak

LuVidA^^ said...

4444 untuk jumlah kuota ek..
huhu...
name2 blog mmg ade yg unik..
ni salah 1
tinsusu..
:D
87..u ni mude staun la dari ai..

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

salam singgah zizan.....
:D

Framestone said...

jom naikan lemak sesame... baru bro ade geng he..23x

out of topic--> insya'lah siap la nnt... biletue?? xtau la kan he...23x

azizan4444 said...

@}--niEra--,

salam kenal..xde adik akak pon bole lah...hehehe..gurau je

azizan4444 said...

LuVidA^^,

muda lagi la saye ye..hehe..ngtkn da tua..

azizan4444 said...

miMiE aZim@Sk ^V^,

salam kembali..mekaseh..:)

azizan4444 said...

Framestone,

klu skit xpe bro..klu bnyk sgt nnti nk jalan pon x larat.hehe

Faarihin said...

wah.. sudah menunjukkan sebahagian daripada tinsusu yang sebenarnya.. hahaha..

pauhputik said...

kawe klik lagi nuff demo

keno oyap sini klu klik

sebab shoutmix demo laju sangat

ke demo kate kawe x teke pulok

Encik Azizan said...

Faarihin,

bkn sebahagian tp da full tank tu.hehe

s a r a said...

yuhuuu abg encik azizan..ngeee~

xromentik la cmni...agak formal di situ..hehe

pape pon post ni adelah explaination terbaek!!hoyehh!!

Kuwe said...

nanti itu plat kereta.
angkut skali sama itu 4444.
itu num talipon pun sama.ok?

azizan4444 said...

pauhputik,

bereh boh.bisa diatur..

azizan4444 said...

s a r a,

formal xpe jgn skema.haha

azizan4444 said...

Kuwe,

gud idea dude..thnks

Afzan said...

adik encik.. 1st time akak jumpa org bernama 'encik'.. kalo 'tuan', biasa laa.. nak tgk ic sat, buleh?? hikhik
lap u too.. :D

akk sgt suka baca apa2 writing yg berkaitan dgn kehidupan.. tahniah utk adik encik yg mempunyai fikiran begitu even adik encik ni masih muda bergetah.. ahaks!

azizan4444 said...

Afzan,

thnks sis.hehe..ic nnti2 la ek..hehe

Roslan Nazri said...

geli i baca..hahaha..popular sungguh tok joro kawe ni..hahaha

Cik Mira said...

pes time tgk encek zizan :D

Post a Comment

Nak komen? Silakan.