Lumba Haram Semakin Berleluasa, Babi Ikut Serta


Pagi ni aku bangun awal mcm biase..Selesai menunaikan yang wajib, seperti hari sebelumnya kosmo online adalah benda pertama yang aku layari..Maklumlah kan tak nak ketinggalan kenalah rajin mengikuti perkembangan semasa tidak kira dalam atau luar negara.

Aku tertarik dengan tajuk berita utama hari ni iaitu 'mat rempit diperangkap polis'..aku pun tak mengerti kenapalah muda mudi kita masih lagi tak sedar tentang bahayanya lumba haram ni..Padahal aku rase dah berlambak kempen yang dibuat utk membasmi lumba haram di negara kita Malaysia.

Operasi bersepadu oleh polis dan disertai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Jabatan Alam Sekitar (JAS) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) itu bertumpu di Dataran Merdeka kerana kawasan tersebut memang terkenal sebagai lokasi lumba haram dan tempat melepak kumpulan tersebut pada malam minggu.

Menurut Ketua Trafik Pasukan Bukit Aman, Datuk Abdul Aziz Yusof, Ops Cegah Jenayah dan Lumba Haram’ di ibu negara dilancarkan bagi membanteras kegiatan lumba haram sama ada membabitkan kereta atau motosikal.

Tapi kan aku rase geng mat rempit ni mmg tak sayang nyawa btol la..kalau hebat sgt pegi la join mane2 kelab race ke,bnyak benda berfaedah lg dorang leh buat selain merempit ni..btol x?baru la aktiviti yang sihat nameya..Bagi aku la, lumba haram geng geng mat rempit ni belom cukup haram lg la klu nak dibandingkan dengan perlumbaan di bawah ni..Aku rase yg ni lagi haram..100% haram..Cuba korang semua bandingkan mane lebih haram ek.





Camane?btol tak pendapat aku td...muakaka! Ni 1st time babi masuk blog aku, nampaknya lepas ni aku kena letak pagar yang ada current blog aku ni..nak mengelak kemasukan yang berleluasa geng geng rempit babi masuk blog aku..Maklum la kan, skang ni selsema babi da merebak ke seluruh dunia..So kena la hati hati...

polis: woii..mana lesen? helmet x pakai... dahla botak..
mat rempit: pehal lak ni ecik, ecik ni suka capur hal orang betol la..
polis: taknak aku campur , ko mati tanam sendiri la..

Cukup utk kali ini...byebye

ps; berita baik, warga NZ negatif H1N1 - Malaysia masih bebas wabak berbahaya

53 comments:

hasni said...

hahaha..lawakk
tp sy xpuas ati ngan manusia2 dlm gamba babi diatas
apla salah babi tu smpai depa kena masuk race sgala
haih..
babi pon cptaan Allah gakkan...
but,nice entry
hehe

bd fabregas said...

go babi go..

hasni said...

nak ke kt blnja berger??
meh la dtg UM
sedap berger kat 3rd..hehe
nyum nyum

agusted said...

babi mana yang kalah akan dipanggang utk bbq...
gagagagagaga

IxoR@ said...

inilah yg paling haram...tp selalunya yg haram tu la yg dicari....

byabya said...

haha.
seserious topic zizan cerita,
still letak unsur kelakar.
best jee bca.
haha.
:)

Ivy Metaga said...

hahahaha...babi2 tu bah...

Mohd Hafifi said...

polis: woii..mana lesen? helmet x pakai... dahla botak..

haha, lawak2

e l d y said...

haha .. menarik betul post ini .. lawak la budak tu ..

pauhputik said...

miahhahahah.... aku pon nak tumpang gelak skali.....

CaPiQa said...

hoh, piggy race? mane satu yg cekJan bela? ekeke.. xD

pesanan penaja: saye bagi 5 bintang utk babak penutup polis dan mat rempit. hehe.. *thumb up*

Nazra~ said...

glamer sungguh babi tahun 2009 ni..

inspirasiizra said...

wallawei,,
nape ade babi dalam blog nie,,
abeh aku kene samak balik mouse aku,,

lalala

teMan said...

uiiii jijan...sila samak blog anda krkrkrrk!

Cik AniS GalaxY said...

nie baru la kene peribahasa
sape mkn B*B* dia yg terasa HARAMNYA..
hehehe

ubey said...

haha. tp cute dowh babi2 tu

Encik Azizan said...

hasni,
tu la kn,kecian je babi babi yg kut tu..hehe
mekaseh..ngee

paan said...

giler xcute babi tue.hahaha

Encik Azizan said...

ixora,
btol2,biase la manusia kn...pe yg d larang tu la yg dorg suke..
ntah la dunia skang ni

Encik Azizan said...

capiqa,
takut woo nak bela..haram...
selsema babi tu lg bahaya..
hahaha

Encik Azizan said...

inspirasiizra,
samak jgn x samak..muakaka

Encik Azizan said...

teman,
da samak da teman...cuci da ni...hehe

Encik Azizan said...

cik anis,
peribahasa baru ke tu?hehehe..
kali pertama dgr ni..hihi

haN@ said...

hahaha
klakarnye part dak kecik tuh
ahaks
^_^

zamz said...

mmg harammm hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hayoyo!

sah web ni kne SAMAK.

koz da kne najis lbey dr mughallazahh da..

Encik Azizan said...

hana,
mmg klaka abes la d buat dak kecil tu...
hahaha

Encik Azizan said...

zamz,
100% haram...hoho

Encik Azizan said...

lolly,
sape yg masuk semua kn samak..haha

mamma mia! said...

hoh.. mybe dorg ske lumbe hrm sbb bunyi die mcm rock, ekstrim n berisiko kot?? sbb tu ajk lumbe kt litar die wat dono je.. x rock agk nye.. haha ntah la

Nur Mariaminul Amalina said...

haha..
1st time ak tgok babi cm tuh.
klaka..

Adry said...

hahaha... nice entry...


Adry @ http://www.adrysabry.com

NieSah said...

hahaha..katun babi tuh mmg x bleyh blah...
harap2 la virus tuh x smpai malaysia..
sbnarnyer ape masalakh polis tuh ngn budak kecik tuh..
curious plak rase..kene kepong

azizan4444 said...

niesah,
xtaw la nape..kecian bdk kecik tuh..dah la botak..
hahahaha

Ady Syam said...

huhuhu siot je babi berlumba haram... haizzz haram betol ah sepa yg berlumba² kat jalan raya yang langsung tak menghiraukan keselamatan orang lain...

░si lampu neon░ said...

babi tu...giler bersemagat weh! aku kagum!!

Encik Azizan said...

ady syam,
tu la pasal bro,klu dorg saje xpe la,ni keselamatan org lain pon turut terancam..bahaya2

boboiz said...

huhu..nie kalau mat rempit baca mesti hangin satu badan nye..geng2 mat rempit belum cukup haram..huhu..

julietANNA said...

haha.pasni xnk masuk blog ni dah.
kang tne2 jangkit selsema babi.ekeke c(:

julietANNA said...

*xpsl2

Eazy Izzuddin said...

tahniah!...
ada awards menanti anda di blog eazy izzuddin...
thanks be my follower..
sila ambel ea
=D
xD

Encik Azizan said...

julietanna,
blog ni selamat dan dilulus oleh sirim..
hahaha

Encik Azizan said...

eazy,
ok bro..mekaseh..nnti bt bnyk2 lg..hehe

chEMPAKA said...

aku ske gak merempit tp dgn superbike la...baru thrill

bluehope said...

Pihak berkuasa dan para menteri mesti main peranan dan tegas dlm menangani masalah ini. Selain drpda itu, kerjasama ibubapa amat diperlukan.

milimilo said...

babi yg mengerikan..rase cuak lak tgok org selsema skrg ni..hoho

Encik Azizan said...

chempaka,
yeke thrill dgn superbike..x pnah try..lpas ni mau cuba la..

Encik Azizan said...

milomilo,
btol tu,sila berhati2 dengan selsema masa ini..
sgt la bahaya..

Shafie said...

ni satu lg..
siap dialog...

nigga kn dak tu :P

rempit2..
bau 2t r (ayt impak maksima xsilap..ehe)

Encik Azizan said...

shafie,

lbh kurang la ayt tu..hehe

hud@-- said...

sian ke babi..

azizan4444 said...

huda@,

sian?huhu..agk plik bnyi ye tu..pape hal kite kna berhati2..virus da merebak masuk ke tanah air kite yg tercinta Malaysia

Anonymous said...

sengal jek ad race tok babi..
dilog polis n bdk negro 2 sengal giler r..
interesting gk sub topik ni

Post a Comment

Nak komen? Silakan.