Jika Aku Jamal K. Malik, Lisa Surihani?


Pagi yang sungguh dingin dan amat tenang sekali..Tengah tengah melayan kekwn beloger kt chatbox mlm tadi, mengantuk yang amat sangat aku rasai.Bukan senang perasaan mengantuk ni menguasai diri aku ini..tapi entah kenapa malam tadi aku terpaksa mengalah...Mungkin juga katil yang di penuhi bunga bunga cinta itu menarik perhatian ku.

Selepas 3 jam 3minit 3 saat aku lena di buai mimpi, maka bangkit la makhluk ensem ni katilnya.uhuhu!..sempat plak aku termimpi mimpi dalam mase 3 jam tu..Korang nak tau tak apa mimpi aku tu? tapi yang pasti bukan mimpi basah k..muahahaha! selepas mencuci muka, hanya 2 perkara bermain di kepalaku di pagi yg indah ini..1 mimpi indah aku tadi dan 1 lagi HUMAN GENETIC. Hajat di hati untuk menelaah note HUMAN GENETIC..Bosan la plak kalau duk study je..aku pun layan la SLUMDOG MILLIONAIRE secara sengaja sambil sambil study tu..Klu korang pernah tgk cite ni mesti korang tau ape yang aku nak cerita seterusnya..huhu!

Aku bukan nak cerita dunia realiti masyarakat India ek kat korang semua..Cuma nak cakap pasai pelakonya tu..JAMAL K. MALIK..Aku bukan hebat sangat nak jadi macam mamat tu sampai boleh 10 juta rupee setrusnya menang anugerah Oscar..Sori nak cakap (ayat cikgu aku kt matrik dulu)..Klu aku hebat sekali pun bukannya leh jadi cam jamal pun..Cuma mampu bermimpi saje..tp tu bukan mimpi ak td..haha! Mane ada pengarah filem kat Malaysia ni nak buat cerita mcm SLUMDOG MILLIONAIRE tu..so,mmg susah la aku nak kaya..Asyik asyik dengan cerita social problem dorang tuh..yang terbaru nih kluar plak BOHSIA...

Aku rase tajuk entri kali ni memang sesuai dengan aku...Ok ya, sudah karang 2 perenggan pasai cite ni..cukup la tu..Korang yang belum tgk lagi sila sila la tgk..kompem tak bosan dan akan menyentuh naluri anda semua. Kepada yang berjiwa sentimental, tonton dengan jiwa yang kental. Sila jangan menangis..Aku bagi 5 bintang utk filem ini.

ps; 10 Juta Rupee = RM 720,040.04, cukup ke untuk Lisa Surihani?
pss; weih korang.aku mimpi Lisa Surihani la malam td..muahahaha!

54 comments:

CaPiQa said...

alkisah.. mimpi gadis lip ice rupanya..

mimpi indah? o_O

ReeN said...

angau kt lisa surihani ke?ha3..
zizan<---bolos saje dinding umah diaaaaaaaaa!!

Encik Azizan said...

capiqa,
ermmm indah sgt..ekekeke

Encik Azizan said...

reen,
angau ke?huhu.biase je...awek cun kan..:)
da try tp x bolos2 gak smpai arni
muakaka

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ceh!!

mimpikan lisa?

bek mimpikan awek.

hasni said...

huhu..as ap dgn lisa surihani??
cun lagi nia anggerik!!
haha
ayat berani mati gila;-p
dsbbkan sy suka gy awak mnulis,mk sy akan mnjadi follower awk...hehe

chentanuriz said...

ceh!!
asyek2 lisa surihani..
xde or len dah ke ncik zizan oi...
cube ncik zizan mimpi shaye la....
huahahahah~

s a r a said...

hehe
igtkan mmpi amitabh bachan last2 nye..
hoh0..
stylo ar mmpi incik zizan!!

mamma mia! said...

lisa x mimpikn ko kot. ko je yg mmpi die zizan. hiks!! jgn mrh!

NieSah said...

zizan kate cite slummdogg millionaire best ke...bohsia??
kalos ebut bohsia..mmg nisah marah..
hahaha..
sensitip dgn filem malaysia yg ala2 gitu

~JuNnIE~ said...

org cantik zizan..sape xnak...ngee3x..sampai mimpi2 erk??;p

Ivy Metaga said...

oooo..mimpi apa lah tu, adakah seperti shahrukh khan dan kajol, adaka seperti batman dan superwomen hahahaha..
kalo dah mimpi, cepat2 tackle lisa tu huhu..

Eazy Izzuddin said...

lisa oh lisa...
huhu
xD

Cookie Monster said...

hahaaa..lisa surihani yg cun melecung tuh
justkhai pon mnat lisa gak..
engkorang nih kmbar ke
hihi
papepun dri ritu ika nk tgk slumbdog xttgok
;)

Sarah Samz said...

OST slumdog yang pussycat dolls nyanyi pun best.
:D
jai ho!

Encik Azizan said...

miss lolly,
xyah mimpi kt awek...die yg mimpikan kite..hoho

Encik Azizan said...

hasni,
sape ye nia anggerik?x knl sgt la..hehe
mekaseh2..ngeee

milimilo said...

haha..muke jamal stim sblm terjun dlm najis yg sungguh ngeri..aiyark,geli sungguh dkt part terjun dlm taik tuh..tp itula india..what can i say..bout lisa,erm,no komen.. :DD

Encik Azizan said...

chentanuriz,
da try nk mimpi awak tp asik2 kua die je dlm mimpi..
muahaha

Encik Azizan said...

sara,
stylo erk?
bole la..ekekeke

Encik Azizan said...

mamma mia,
hahaha..mmg la die x mimpi.
tp lame lame mimpi gak la die tu.
hoho

Encik Azizan said...

niesah,
filem malaysia camtu la.
tp kadang2 bez gak ngk...:)

Encik Azizan said...

junnie,
tu la psl..sampai termimpi mimpi suda..
huhu

Encik Azizan said...

ivy,
tckle ek?hehehe
xpe2..kite bg chance die enjoy dulu..bru la kite tackle die..ekeke

Encik Azizan said...

eazy,
eazy pon mnt ke?
hoho..jelez ni...ngeh3

Encik Azizan said...

cookie,
yeke ika...tgk jgn x tgk..bez cte ni..
kembar?hahaha..die lg power kot..
muahaha

Encik Azizan said...

sarah,
yeah!btol3..mcm upin ipin suda..huhu
jai ho!...

Encik Azizan said...

milo,
no komen ek?hehehe..
btol2..tu la realiti masyarakat india..

chentanuriz said...

kuar dr mimpi????
ok2..mlm ni shaye masuk dlm mimpi ncik zizan lg ye...
huahahaaha~

Adry said...

betul kerr tak mimpi basah??? hehehe...

Pengarah Filem Malaysia tak kreatif langsung... penat layan filem filem yang sangat retorik... lalala


Adry @ http://www.adrysabry.com

hasni said...

en azizan
nia anggerik itu adalah cik hasni
wakakaka

Encik Azizan said...

chentanuriz,
huhu..ok2..mntk2 la mimpi indah ye..ngeee

Encik Azizan said...

adry,
btol2..hehehe
stuju sgt ngan kate2 bro adry tu..kreatif tu da ad..
tp x cukup mantap lg..

Encik Azizan said...

hasni.
waa,terlebih suda (gaya stacy)

OREOO said...

incik azizan..
tahukah anda..
lisa surihani 2 anak kpd macik saya..
de pape pesanan kah??
1 pesanan,5RINGGIT!!kkekekeke

Encik Azizan said...

oreoo,
waa ad chance ni..ekeke..
mahal sgt tu,2 posen suda...:)

hasni said...

hehe..
jgn smkn kt dgn stacy..tdk sama woo;-p

razy san™® said...

aku tgk cite ponti yg kt astro
pergh!!! cair plak aku tgk lisa surihani blakon dlm tu

isk2...

Encik Azizan said...

hasni,
tak same tp serupa
ngeh3

Encik Azizan said...

razy,
tu la psl..cair beb tgk minah tu..
cun melecun abes...huhu

moonie said...

yuhuuu, andre2!!

haha org kite asik social prob,ntah biler nk wat yg len dr yg len...emph bagai menunggu pisang berbuah 2 kali..yeke kata2 pujangga aku neh??

ko,encik azizan,asik2 lisa lisa..nko pon same. biler nk tuko suke org len plak?

nazz said...

asyik2 lisa surihani.. dah la tu.. dia aku punya lah.. ho ho ho

Ir. hydir said...

oh! Lisa Surihani
kweh3 .. syg .. muka dia cantik tp kasar sikit
kalo lembut sikit maybe lebih ayu...
hohoho

Encik Azizan said...

moonie,
hahaha,lpas ni aku tuka org len plak...
klu bole yg lg cun..ngee

Encik Azizan said...

nazz,
ko punye ke bro?huhu
nampaknye aku terpaksa mengundur diri la...
muahaha

Encik Azizan said...

ir.hydir,
kasar ek?xtaw la plak...hehe
tp die mmg cun..

xuen adyla said...

dah agak dah...

saja je tour tpt lain dulu kan

hahah cukup kut

dy nak ke masalahnya

haN@ said...

sampe ke lisa surihani mimpinye..
dasyat..
ngeh3...

ubey said...

haha. ramai gak minat awek ak tuh

((myra)) said...

encik tin susu...

SAYA pernah jumpa lisa surihani in person taw...dia lebih cantek bila tgk real dari dlm mag atau tv...sila jeles dgn saya yer...hahahaha~

sebagai perempuan juga saya suka tgk muka dia..apatah lagi anda yg lelaki...kan???

Encik Azizan said...

myra,
huhu....tepat skali kate anda....yg lelaki lg la suke dan suke tgk muka die yg cun tu...
ngeee.
jelez skit je..:)

Encik Azizan said...

ubey,
tu la psl bro..ad saingan sengit nih..
hehehe

inspirasiizra said...

la,,
ape lak lisa surihani,,
semalam lisa cakap die x nak jamal k malik,,
die nak ahmad jamal je,,

amek jela latika,,
da memang takdir pun,,

wawawawawa
jangan marah,,
saya masih baru di dunia blog,,
wawawa

Encik Azizan said...

inspirasiizra,
ok la tu ahmad jamal..ad gak jamal tu..huhu
latika pon bole..hot jgak tu..
muahehehe

Post a Comment

Nak komen? Silakan.