Seleksi Hari Minggu #1


Puas saya duk fikir tajuk yang sesuai untuk artikel kali ini. Rasenya sesuai sangat saya bukak segmen baru gosip hari minggu ni. Haha! Feel nak menulis makin berkurang sejak dua menjak ni. Mungkin idea [...]


Puas saya duk fikir tajuk yang sesuai untuk artikel kali ini. Rasenya sesuai sangat saya bukak segmen baru gosip hari minggu ni. Haha! Feel nak menulis makin berkurang sejak dua menjak ni. Mungkin idea terlalu banyak sampai xtaw nak tulis yang mane satu. Ntahla.

Kali ni, saya nak bawak satu tajuk yang agak panas. Isu yang selalu orang duk cakap. Tapi apa yang penting, ini bukan cerita politik. Juga bukan cerita artis kawin Datuk. Cerita hari ini kisahnya mengenai masalah dua jenis makhluk berjantinakan lelaki dan perempuan. Hidup ni memang x sah, apa jua masalah mesti dua jantina ni xdpt dipisahkan. Oleh itu, mari la sedara sedari kita bincang sama sama. Golongan pondan, nyah pun saya alu-alukan. Haha!

Ceritanya begini, pagi semalam saya sempat lepak bersama geng SEPAH. Tak lame, setengah jam je. Tu pun layan dorang kat radio je. Tajuk yang diutarakan pagi semalam cukup cukup menghangatkan telinga x kira la kaum Hawa ke kaum Adam. Tajuknya, antara lelaki dan perempuan: mane yang kuat cemburu? Jawapannya mudah je, tentu lah kaum wanita yang kuat cemburu. Bole ke? Saya melawak je. Ahakz

Saya ada pendapat sendiri tentang tajuk ni tapi saya nak bagitahu dulu pandangan dua orang pemanggil semalam. Pandangan pertama, saya kasik tau pandangan orang lelaki dulu la ye sebabnya kita selalu dengar orang cakap lady fisrt. Kali ni saya nak jantan first plak.Haha! Pendapatnya, orang lelaki dan perempuan sebenarnya sama je kalau cakap pasal cemburu ni. Tapi cemburu lelaki lain daripada cemburu perempuan. Dia cakap, cemburu perempuan boleh membuatkan seseorang lelaki berasa rimas sedangkan cemburu lelaki biasa biasa je. Akibat daripada perasaan cemburu tu, dia dan tunangnya berpisah.

Pandangan kedua orang perempuan. Menurutnya, dia berpendapat dengan pemanggil lelaki tadi dan menyifatkan sifat cemburu memang tidak boleh dipisahkan daripada kehidupan kita. Lelaki dan perempuan sama je tapi kaum perempuan tu janganlah menuduh kaum lelaki tanpa usul periksa dan kaum lelaki pulak janganlah asyik salahkan wanita je dalam hal seperti ini. Itu katanya.

Kata saya pulak, cemburu itu perlu dalam setiap perhubungan tetapi cemburu itu haruslah positive dan janganlah sampai ke tahap negative seterusnya boleh menyebabkan pergaduhan. Kesimpulannya, mengikut pendapat di atas kedudukannya adalah seri 1-1. Bagaimana nak menjadikan kaum anda menang? Anda sedara sedari ada jawapannya tersendiri. Selamat berhujung minggu.

40 comments:

d|n said...

waa..comelnye beliau..
cewek lu ke??haha
cemburu 2 penting..
tp jgn melampau da la..huhu

Ivy Metaga said...

hurmm..yup cemburu tu kena ada pada tiap2 pasangan tapi kena berpada2....

khairil said...

cemburu tanda sayang, x ke begitu :)

joegrimjow said...

menang bukan dapat adiah pon
bg la kaun lain menang
kire menang bermaruah

joegrimjow said...

macam kenal perempuan kat atas tu!

x-po said...

aku orang yg kuat jeles..hoho tp nsb baik aku dh xkapel skrg..srabut dgn kaum pmpn ni..ekekeh

my name is Ain said...

bapok lagi kuat cemburu kalau dia tau balak dia suke awek lain.. kat jalan dobi ada banyak.. huhu

beliamuda said...

aku pun sependapat yang cemburu sama je lelaki dan perempuan.. cuma kena kawal sikit perasaan cemburu tu, jangan sampai membawa rimas..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngeh.

sama je cmburu tuh:P

dependssss pada ati msg2:)

Iriene said...

Comelnya, boleh jadi actress!
Do drop by whn u r online! Tks :)

azzaliena suziantie feisal said...

awek hang??
hehehehe...

cemburu bertempat lahh..
jgn sampai macam ku...
putus dahhh..;p

azzaliena suziantie feisal said...

awek hang???
cemburu bertempat llaaaa
jgn jadi cm ku dah lah..
kerna cemburu
putus hubungan yg terjalin selama 2 tahun lebey :(

CaPiQa said...

saya mengaku saya cemburu! lalala~~~

Nedy Nadia said...

saya setuju tak kira laki ke pompuan ke,2-2 kuat cemburu
tp kalau si laki tu dah taw yg si pompuan nie jns yg cpt cemburu, xyah la naekkn lagi rase cemburu si pompuan tu n viseversa
lumrah manusia sukekan 'give n take'
hehheh :)

lizz said...

cemburu boleh, tapi jangan lah macam budak2 sangat.geli aje

misz benida said...

jgn marah ek..
pkwe aku tu,xau la dikategorikan cmburu ke x..
kdg2 aku rmas..
sme bnda aku nk wak die bngkang..
smpai aku should be xptt ade kwn laki.
sriusly,blog aku ni die xtau pon.
kalo die tau,nmpak ade rmai je laki.
cnpem ngamok sakan.

Nine said...

memang A awek ko zan..fuhh..cun giler..jaga elok2 ek..

aku setuju dengan apa yang ko cakap nih - cemburu itu perlu dalam setiap perhubungan tetapi cemburu itu haruslah positive dan janganlah sampai ke tahap negative seterusnya boleh menyebabkan pergaduhan.

cemburu kuat mmg boleh buat pasangan sendiri nih jadi rimas, last2 ptuih cam tuh ja.Kalo kawen jadi cerai.

Aku pun tak suka kalo cemburu yang negative nih..betul, kena berpada2, sebab cemburu nih mesti ada kalo kita sama2 sayang...

POSH76 said...

ala sama jer....dua2 pun kuat cemburu tu kan syg..jgn lebey sudah...kang ada yg nyampah...hehe

Encik Azizan said...

khairil,

bgtu la..ckp org cemburu tu tnda syg..tapi xtaw sejauh mane sygnye tu..hehe

Encik Azizan said...

x-po,

haha..xpo2..ko ley try lenkli..bt2 rlex je ng pompuan ni,pe ssh..

Encik Azizan said...

my name is Ain,

mmg btol sgt la tu..bapok lg kuat cemburu dr yg normal nih.haha

Encik Azizan said...

misz benida,

dahsyat tul ko nye pakwe ek..tu tndaye die syg ko..ko cute..hahaha

Framestone said...

bg bro la kan... semestinya perempuan (ops bukan nk drop perempuan tau)

coz perempuan even dgn mbe2 pun leh cemburu... dari sebesar alam sampai la sekecil2 alam nie... ade je yg xpuas hatinya...

kalau laki len sikit cemburunya...

Ariey said...

cemburu boleh tp jgn sampai menggongkong plak kalau sampai nak ckp dgn org lain pun x boleh masalah jg..pendapat aku sama je lelaki ke perempuan benda ni atas diri sendiri bkn sbb jantina.

♥ana_bp86♥ said...

bg ana...laki pompuan same nek jew kuat cemburu 2...hahaha..teka jew laa...pndgan jew...

bole cemburu...tp jgn xkne pd tmpt da laa...

fndrocka said...

sori komen aku tak produktif.cuma nak ckp..gmbr tu sangat cun.

Melz said...

aweks itu lawa ! gila gempak kalau jadi awek aku.. huahuahua mesti Jeles gilew orang berdekatan ngna aku.. huahua

misz benida said...

melz ni..
nk awek lawa aje..

misz benida said...

en aziz....an.
hehe..
aku dh folo blog ko..
bru dpt wei..
(sssh!!jgn gtau awek aku)

hasni said...

erm
cmburu?
sapa2 pon cmburu

dude said...

wa cemburu lu ada gwe se cun itu..

Encik Azizan said...

Framestone,

saya setuju..mmg perempuan lebey2..bkn pe,perempuan ni kalau da cemburu mmg kuat cemburunya..x kira la cemburu buta ke celik..

Encik Azizan said...

Ariey,

aku ada sorng kawan,awek die cemburu sebab keluar ngn gurl..mmg kuat gler cemburu,pdhal kawan aku tu kua ramai2 ngn clasmate tp die cemuburu gler..lps tu pts..kesian..

Encik Azizan said...

♥ana_bp86♥,

btol..siasat dulu sebelum menuduh atau cemburu dgn seseorang..ntah2 org yg kua ngan pasangan die tu rupenya adik r kakak dorg..kn naye tu..haha

Encik Azizan said...

Melz,

haha..lu nk ke bro?nnti wa cri lu sorg k..muahha

Encik Azizan said...

misz benida,

haha..ok2..thnks ye...

Encik Azizan said...

hasni,

cemburu jgk ke?

cybernetic88 said...

nk ikutkan smua jantina cemburu. pondan pon tergolong ok. ahakz =P. tp biar berpada2 la. xmau la smpai jadi bnda len pulk

btw awek ats tu lawa.
aku sudah cemburu. haha

intan payung said...

Stok montok montok ni.. aribaaaa aribaaaaa :D

Zayani said...

just nk ckp tak smua lelaki dan prempuan sme..

Post a Comment

Nak komen? Silakan.