Hakikat Bercakap Tentang Lelaki


Salam semua ape kabar? Dah lama saya tak bagi salam tangan kanan. Saya cakap jangan klik iklan kat blog ni. Korang klik juga. Nanti kalau saya kaya saya jadi sombong, riak sape yang susah? Jangan [...]

Salam semua ape kabar? Dah lama saya tak bagi salam tangan kanan. Saya cakap jangan klik iklan kat blog ni. Korang klik juga. Nanti kalau saya kaya saya jadi sombong, riak sape yang susah? Jangan tak klik. Klik cepat. Lu orang perempuan, bez ke jadi perempuan? Apa kelebihan?

Orang cakap saya asik sebelahkan lelaki saja. Memang la saya kan lucky laki,xkan nak sebelahkan perempuan pulak. Tapi kali saya nak masuk sebelah perempuan, bukan nak tuka jantina pula. Tuka jantina tu isu kite yang saya nak ceritakan ari ni. Skang saya di lamun cinta dengan sorang minah ni, jadi terpaksa lah saya masuk sebelah perempuan plk. Takut die merajuk pulak asik lelaki je menang.

Lu orang laki plak, bez ke jadi lelaki? Tu pun nak tanye, jawapannye bez la sebab buleh puaskan nafsu perempuan perempuan nakal kat lua sana tu. Walaupun saya orang laki saya gelak. Hehe! Saya punya banyak sebab kenapa saya gelak. Saya amik contoh paling dekat. Gambar kat atas. Sedara sedari kenal ke? Kalau lu orang nak tahu, tu pondan, bukan awek cun yang lucky laki duk cari skang ni. Jangan salah tengok, bukak mata hati.

Saya x paham dengan gologan macam ni. Tak seronok ke jadi orang laki? Menarik sangat ke dapat suntik sana sini, besarkan yang mane kecik, pejalkan yang mane kendur. Saya nak cerita sorang kawan, saya kenal tapi identiti die saya simpan dalam peti. Saya tanye die, "Lu pecerita bikin cerita sampai gempak mcm ni sekali? Tak puas ke jadi laki? Saya bla bla bla. Saya memang alergic dengan gologan macam ni lagi lagi yang duk lepak kat kedai mamak, bodi mengalahkan Steve Austin. Sabar bro. Tu dia cakap kat saya.

Ceritanya nye begini bro, saya asalnye bukan macam ni. Juga bukan pengaruh kawan kawan. Dulu saya lelaki macam bro, tetapi tiga pinangan saya ditolak orang. Macam mana saya nak terima semua tu bro. Hina kah saya ni bro? Selepas tu saya kecewa jadi lelaki dan jadi lah macam ni sekarang. Tu cite die pada saya.

Persoalannya, sape yang salah kat sini?Saya salahkan perempuan sebab terlalu memilih. Perempuan xkan terlepas. Sori awek awek. Haha! Ni kawan saya cakap, muka mengalahkan Ronaldinho, ada hati nak jadi perempuan. Hina sangat ke Ronaldinho sedara sedari? Saya serah kan pada sedara sedari nak kata apa. Tetapi ni la hakikat apabila bercerita mengenai sesetengah golongan lelaki.

ps; malam ni Kelantan lawan KL Plus
pss; pagi pula Arsenal lawan Az Akmaar. Penat syiok..

95 comments:

Melz said...

"terkejut mak" wakakakak aku xleh blah dowh Minah.opss MANAH nie.. wakaka rase aku nak terajang je laju².. " 3 x kene tolak pinangan terus Kerat anu ke bro ? apa la .. standard la.. xda jodoh cari lain la.. cepat sangat mengalah..Habis la nie ko dah jadi pompuan.. ingat laki nak kat ko ke ? pompuan nak kat ko ke ? hampes la " itu yang patut ko reply kat dia :)

Ivy Metaga said...

salah identiti tu

beliamuda said...

nak gambar dulu.. haha.. terkejut tgk gambar.. ni paling gojes antara banyak2 gambar kat sini.. haha~

beliamuda said...

alasan nak tukar jantina pelik sungguh.. kalau sebab dah mmg gen macam tu, boleh gak diterima akal.. sekali sebab pinangan ditolak.. adoi, short-minded tol la..

NahDaTuLIzaH said...

Ish...ish...

nape la manusia tak penah bersyukur ye...

Eazy Izzuddin said...

untung wo jd laki
nk jd pompuan ke jadahnye
huhu
xD

Ms Linee said...

kelakar lar..

KertaZ said...

Aww.. Bt apa nk tuka jantina? Org pndang serong ada la..

LuVidA^^ said...

geli i....
uiksss

cybernetic88 said...

hukeleh. haha. xpyh la tukr2 jntina. xsyok pon. bazir duit stu. org kutuk lagi stu hal. hahaha. de hikmah tu. bru 3 yg reject. mane thu kowt2. pas ni kawin 3 trus. kn?. ha.puas bai. hahaha. hdup msti happy k

joegrimjow said...

bnyak ooh my pren spesis tuuu

izzat aziz said...

gojes gila..haha
bab2 pondan ni klau stakat lembut je tak kisahlah.. ni pakai cam pompuan, nk tukar jantina plak yang tu kita tak nak tu..

pahtu salahkan genetik.. kepala otak ko genetik.. x denya genetik jadi pondan.. klau dah diri tak nak berubah, tak leh nak berubah dah..

sotong.

Mr. Cuz said...

hahaha.."ni pompuan ke pondan ni" ayat yg bese kluar dri mulut aku bile jumpe org yg mcm ni..haha

POSH76 said...

mestilah besss mcm2 ada ..hehe

geli aku tngk fonden tu...hahaha

Nine said...

haha..lawak aku tengok pic tuh..ilang nafsu aku wat sementara waktu..

tapi muka nak macam Saiful Apek sikit2 noo...

tak yah jadi auww lah..baik jadi laki yang sopan santun..

betul dop bro zan..?? :]]

miera a.k.a merr said...

very de gojesss.......wakaka...
wat de fish....!! bru kene tolak 3 pinangan da gelabah..... haish... bajet jd pompuan de lak laki nk kt dia... aish,.. pendek akal...
slh pompuan ke?? huh...sib bek tolak pinangan... singkat sungguh pemikiran......... apadaaaaa........

Encik Azizan said...

Melz,

xtaw la kerat ke x anu die tu..malaysia jrg bkn cm thai..sebijik mcm perempuan..

klu ko tgk pasti meleleh,mmg xley beza tmbh plk ko kn xley thn dgn keseksian..hahaha

xtaw laki nk ke kt die lps die ubah tu..hehee

Encik Azizan said...

Ivy Metaga,

identiti pe yg salah tu?PATI ke?

Encik Azizan said...

beliamuda,

tu la psl..aku pun slp x tnye nape la die snggp bt..nth2 die mmg da lame mnt ke arh tu..tp aku pon xtaw ler...hehee

Encik Azizan said...

NahDaTuLIzaH,

mungkin pegangan hidup x kuat kot..sbb tu x pna rase brsyukur...

Encik Azizan said...

Eazy Izzuddin,

taw xpe..hehehe

Encik Azizan said...

Ms Linee,

tang mane yg klkar tu ek?hehe

Encik Azizan said...

KertaZ,

bkn pndg serong je..siap kena maki lg...nth la orang mcm ni..aku alergic rase nk sepak je.haha

Encik Azizan said...

LuVidA^^ ,

yeke geli?klu brmnt ckp je la...ly tlg prknlkn..heje..graw je

Encik Azizan said...

cybernetic88,

btol jgk ckp ko tu..mne taw btoi dpt 3..takut x terdaya plk nanti..hehe

Encik Azizan said...

joegrimjow,

aku pun kwn ng spesies ni..kdg2 kesian tgk mereka2 ni..pe la pkdahnye ubh2..

Encik Azizan said...

izzat aziz,

1st..kalah lisa surihani..hahaha
btol tu bro, yg aku taw pnykit gen ada la..gen lembut ni x pna dgr plk...teori depa sndri kot..hahaha

sotong masak pedas sdp..sutunnnnnnnnnnnnnnnnn..haha

Encik Azizan said...

Mr. Cuz,

kalau aku plk,tino ko bapuk ni..hahaha..bodi bsr bajet pondan..baik mati la.tu ayt kwn aku..haha

Encik Azizan said...

POSH76,

geli ek?tu aku da blur..klu real mntah trs aku rase.wkakaa

imHepPie said...

haha btol2 gojes...aku pon kalah..

aku suka jdik pompuan..lalala~

Encik Azizan said...

Nine,

btoi tu..jd laki sopan sutun..haha..
tu bkn melayu bro,india punye..hahaha

Encik Azizan said...

miera a.k.a merr,

itu la psl..aku rase die nih krg ksh syg..sbb tu amik mudah je tnpa pkr dulu

Encik Azizan said...

imHepPie,

bgs2..hehe..gojes sgt tuh lebih dr pamela anderson lg.ahhaa

d|n said...

gojes x bende alah pe??
x penah denga pn..hehe

sophie said...

baru 3 kali kne tolak.. klaw 7 kali tape gak..ish2..

chipsmore said...

terkedu pulak tengok gambar tu..haha

dude said...

ni..memang takley blah tol pic entry kali k..hahaha

ezany said...

kalu ko kesian kat dia.. ape kata ko jer yg masuk minang.. wahaha..

my name is Ain said...

ingt x masa kat UKM dlu ada 1 gang "bapuk" ni.. ketua dia dulu ddk UO.. gile cantik..org pnggil dia Rosalinda.. masuk kelab tarian lg..pastu ms 3rd year dia kena buang kolej, kena humban dekat Za'ba. Gang dia yg len ddk blog atas UO tu.. ape nama die ek?lupe laa.. kt situ, "bapok" sume xcntik.. haha..(kalau zizan da ada la, kalo zizan masuk time diorg da kuar mmg xsmpt jmpe kot)

masa ain 1st year, diorg g dinner kolej siap pkai baju dedah2 nmpk lurah lagi.. adoi..yg laki2 tgk dok gelakkan diorg jek..tp diorg senyum2 mcm laki2 tu nk usha diorang..kesian kan?.

Mawar Merah said...

Sian family dia org erk...
patutlah pinangan 3 x ditolak, tak tahan cabaran..

hasni said...

xleh slaahkan org popuan
da bukan jdh nk wat gane
salah laki gakla
laki kena kuat
kena jd ketua kuarga st hr nt
stkt pnangan kena tolak
da tkr jantina
apa kes?
ini la kesnya
huhu
apapon
pegangla Islam kuat2
amlkan sgala ajarannya
anda xkn tergelincir
btl xzizan??

misz benida said...

ehem2..
ntah la wei..
aku ni golongan awek yg agak mmilih wlaupon aku xlh sejelita sti nrhaliza,secun maya karin,seHot nasha aziz..haha
tpi kalo dh jdoh aku,aku trima jela..
~mna yg baik dtg dariNya.

pauhputik said...

hot molep gambar datah tu

ado no telepom dio dop?????

ops kawe terklik nuff demo plop


p://sapo gewe demo tu????

♥ana_bp86♥ said...

mintak dijauhkan menda2 cam nie...
dunia akhir zaman....

^_^

arnamee said...

awak, salam.

jgn jadi begitu dah;p

-oh ya KERANA kamu komen kat blog Anem, in return Anem click ur nuff ads:)

Encik Azizan said...

d|n,

aku dgr org ckp je bro..mksd xtaw pun..wakaka

Encik Azizan said...

sophie,

hehe..manusia..xley slhkn sape..cume yg penting kite kna beringat dgn dr kite..jgn jd mcm tu...heehe

Encik Azizan said...

chipsmore,

cantik bukan?hawt gtew..haha

Encik Azizan said...

dude,

haha..aku letak yg paling kool tu bro..
biase yg hot je..wakaka

Encik Azizan said...

ezany,

pe ni bro..men kasar nampak..hahha..gler per..geli..rase nk terajang je..pompuan ra,ai lg..haha

Encik Azizan said...

my name is Ain,

haha..rosalinda tu mmg cntik..mcm pompuan tp hakikat laki jgkk..hahah

yg kt uo tu name die lupe tp die nye tekak dua..besar..haha..tu kwn yg ckp..lurah xyah ckp..mngalhkan pompuan seksi..ats bwh...haha

Encik Azizan said...

Mawar Merah,

aah..mcm tu la...kire bnyk jg la 3x..tp mcm x pk pnjg plk die tuh,snggp bt cmtuh..sigh

Encik Azizan said...

hasni,

yg penting pegangan agama je..mungkin tergelincir klu jln licin..wkakaka..

Encik Azizan said...

misz benida,

memilih tu perlu..tp ketentuan ditanganNya..pe yg penting percaya dirii..

Encik Azizan said...

pauhputik,

buke gewe tp gundik...hahah.

Encik Azizan said...

♥ana_bp86♥ ,

-amin-

Encik Azizan said...

arnamee ,

salam..insyaAllah x..
thanks ye..hehe

Decorater said...

nyah2 @ pondan2 nih salu emo lau kite (lelaki@perempuan sejati) nih dok usha or pandang pelik 0r gelak2 kat deme.....(hehe,aku mmg suke memerhati pon)....nape ek diorg cam mrh2??....

arituh ade pertandingan bola jaring kat tempat aku, geng2 nyah nih join..pergh, dhsyat seyh diorg men.....men sambil melatah2...pehtu stil jg penampilan tuh.....tabik spring toing2 r kat mereka....de sorang 'awek' tu ne kaco, die awl2 ag dh gtau 'jgn ngorat i k, i dh ade yg punye'..haha...setia beb....

dh lame ak tak terserempak ngan mereka...dah grad agknye.....

Fatt Chin Choy said...

betul2
perempuan salah tp jangan ko plak tukar jantina sebab frust menonggeng nanti

MushiGirlz said...

wakakaka.. tak leh blah la citer sal pondan ni..

aku pun pelik jugak apa la yang "lelaki" seperti ini nak kan dalam hidup dorang.. rupa mcm pompuan tp dtg bulan tak penah plak.. nak kata laki tp pakai bra cup yg paling besar punya.. hahahaha... hadoiiii..

Da' daffodil D said...

uish. gojes giler. ;p


ps : didikan agama paling penting. perempuan kalau memilih lebih selalu x dapat ape yg die nak. so, bio jele. lame2 die sedar le. hehe

itafukada said...

pewwiitt..gojes hek lu..huhu..

jgn jdkan alasan laki dihampakan wanita or wanita kecewakan laki la.lu ade akal.lu pk la.kalo da terang2 wanita xsuka, blah je.ramai lg.kalo jd wanita pun, belom tentu ade laki yg suka.ke nak jd wanita pemusnah harapan spt yg wanita itu yg yg buat pd lu?aduyaii..donia oh donia..~

lieya orange M.I. said...

...la, naper pulak lelaki jd pondan, perempuan yg kene...ish3...
...maner pendirian maaa???...

=)

eNaSaN said...

aiii ...alasaN tue xley terima la..


klu dia jd camtu ingat ade owg nk kat dia..sure xde..lallalalaala


anggaP semua kejadiaaN / @ ape2 pun yg berlaku ada hikmaH..



ku selalu bertePuk sbLh tgn tp ku xmau tukar identiti..lallalala sbb semuanye de hiKmaH

x-po said...

aku mmg geli dgn makhluk2 camni

{lumut} said...

selalunya lelaki yg nak jd perempuan ni..
adalah mereka2 yg terlalu inginkan perhatian.
diorang fikir perempuan selalu dpt perhatian laki kalau seksi,jalan lenggok2,ckp gode2..
cetek betul akal mcm ni.
sbb tuh la bila mereka cube nak jadi perempaun,
diorang more to gedik2.
sebab nak perhatian.suke dipandang dan dibelai.
kan?

majoriti mcm ni..
xde plak lumut dgr nak jadi pompuan sbb kemaruk nak lahirkan anak ke..
ceh.

Ariey said...

haha berguling-guling aku suka tgk gambar yang ko ltk ni azizan boleh masuk miss universe ni hehe..tp kecian tul kat bro tu 3 kali kena tolak pinangan dah nak tukar jadi pondan kalau jd pondan dia ingat ada ke org laki nak dkt dia hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

woowwwwwwwwwwwwwwwwwwot.


lolly pom tak paham ow laki nak jadik puan.

puan la nak jadik laki.

beshhhh sgt ke laki nih? BAHAHA

YobSumO said...

alasan tak kukuh! mana buleh mcm ni uolss! nak drag2 lah pulak.

haha ok tak uolss tu?

prots said...

ak x kisah sangat pasal hal nie..

sbb ..ermm ,..entah,.. kalo diorang dilahirkan lembut. Lembut disini merujuk kepada lembut perbuatan ker dan pertuturan. Itu memang lumrah diorang. Sbb yang menjadikan diorang macam nie selalunyer masyrakat kiter sendiri. BIler orang itu lembut jerk, direct sound pondan. Even diorang x pernah terfikir pun benda itu. Benda itu kan doa. Kalo 44 orang yg cakap benda yang sama??

Heheh,. ak just try to be positive la.

Tapi kalo yang x dilahirkan lembut tapi buat2 lembut, haaa,.. itu lain citer skit. Memang nak kena tampar laju2

noor afzan said...

yang pasti bukan salah ibu mengandung..
better die muhasabah diri mengapa pinangannya ditolak?
x cukup 'kaya' kah?
x cukup 'budi' kah?
x cukup 'romantik' kah?
tepuk dada tanya iman..

MrRoll said...

Gajus x I?

Encik Azizan said...

Decorater,

kesimpualannya..pondan lebih setia kepada pasangannya dan cemburunya lebih dari laki atau pompuan...hehe

Encik Azizan said...

Fatt Chin Choy,

hahaha..jgn bunuh diri sudah..

Encik Azizan said...

MushiGirlz,

bra tu kdg2 mnglahkn pompuan..tp bile tgk muka hancur...ilang selera..haha

Encik Azizan said...

Da' daffodil D,

btol tu kasik pompuan sdr skit...hehe

Encik Azizan said...

itafukada,

xtaw la pe yg dorng pk..mngkin drg pk laki nk kot ataupon dorg sesaje nk tnjk prtes dgn tuka jntina tp x dkt ngn laki..ad jgk cmtu

Encik Azizan said...

lieya orange M.I.,

xtaw..da slh pompuan..nk bt cmne..haha

Encik Azizan said...

eNaSaN,

bersyukurlah dgn pe yg ada..hhee

Encik Azizan said...

x-po,

geli,jijik.biase tu la aku slalu dgr..

Encik Azizan said...

{lumut},

klu kmarut nk dpt anak tu baik kawen ng pompuan je..klu kemarut nak hamil tu yg plik..hahaha..

agk2 cmtu la,mereka nk dbelai kot..srnk ke pompuan dpt belaian laki ek?hehe

Encik Azizan said...

Ariey,

aku tkut cmni je..da jd pondan tp minat still pada pompuan..hahaha

DaliaLiyana said...

eee..tak rela u....hehhehe...
nape lak jd cenggini....

Izan said...

bukan lelaki jer bila frust leh terjebak dlm gejala cenggini. perempuan pun sama. kenal seorang kawan perempuan yang terjebak sesama dengan kaum perempuan akibat kecewa dgn teman lelakinya. salahnya diri sendiri yang tak kuat menghadapi cabaran dan dugaan hidup.

oh!dawie said...

Siyes xleh blah muke die..haha

oh!dawie said...

haha..mmg xleh blah ar muke die..siyes.

Encik Azizan said...

miss lolly a.k.a luvfareda,

nk tau bez ke x,try la..haha

Encik Azizan said...

YobSumO,

ok la tu..bleh dtrima..haha

Encik Azizan said...

prots,

klu yg dlahir kn lembut tu len la kn..ad jgk crta,dlm keluarga semua pompuan,die sorg je laki..dr kecil da d ajr cara pompuan bsr2 lmbt la die..baju sume pakai yg kakak drg punye ms kecik..mcm pompuan..

Encik Azizan said...

noor afzan,

xtaw la kn sbb pe..pe yg pntg kita amik ikhtibar dr keadaan die tu..jgn jd kt diri kita dan org2 yg tdkt ngn kita..

Encik Azizan said...

MrRoll,

tumpang gelak..haha

Encik Azizan said...

DaliaLiyana,

nape jd cenggini..?sbb ada kt ats tu..hehe
x ckp pegangan agama kot..

Encik Azizan said...

Izan,

tu la kn..mcm2 ada..laki pompaun kdg2 same je..org yg rpt dgn dorg je akn taw..

Encik Azizan said...

oh!dawie,

haha..cun tu bro..x bknan ke?wakaka

prots said...

oww,..
tu satu hal jugak kan..
hehehe.... sengal tull..

Hehe :D

Post a Comment

Nak komen? Silakan.