Susahnya Pandu Ferrari Kat KB


Artikel kali ini saya nak dedah cara yang efektif memandu ferrari kat KB. Saya tak kisah apa yang anda nak terjemah dengan KB tu. Bayangkan saya pandu ferrari dari belakang


Artikel kali ini saya nak dedah cara yang efektif memandu ferrari kat KB. Saya tak kisah apa yang anda nak terjemah dengan KB tu. Bayangkan saya pandu ferrari dari belakang ke hadapan dengan kelajuan yang saya anggap boleh mengalahkan Lewis Hamilton iaitu 160 km/h. Tak sangka jalan kat KB memang syok nak memandu berbanding masa saya berada di London.

Saya berasa hairan, dalam keseronokan memandu menuju ke suatu destinasi yang dipenuhi beribu ribu orang, kenapa tiada sebuah kereta motosikal pun yang follow saya dari belakang. Yang ada semua datang dari arah bertentangan. Ramai di kalangan mereka bagi hon. Saya bangga pada masa tu mungkin saya bawak ferrari, lain dari yang lain. Rupanya, tanggapan saya silap. Ada seorang awek yang boleh saya klasifikasikan sebagai perempuan melayu terakhir menegur saya. "Hai cik abang, ni jalan Kota Bharu, bukannya Amerika".

Selepas itu baru saya sedar yang jalan saya lalui itu jalan sehala. Bodoh punye MPKB, raya da abes la. Buanglah penghadang jalan tu. Orang nak lalu pun susah. Nasib awek panggil saya abang, kalau pak cik? Tuah badan, awek yang tegur. Kalau abang polis? Mampois.

Semalam saya ke Stadium Sultan Mohamed ke-IV menyaksikan Kelantan melawan Kedah. Hati puas Kelantan menang ditambah sedikit lagi berita gembira, Arsenal juga menang pagi tadi. Haha!

Yang beznya, saya jumpa Amir Raja Lawak. Ni je gambar yang dapat saya snap. Orang ramai susah nk snap dengan tenang. Haha!



Sebelum saya menoktahkan artikel ini, saya tinggalkan sedara sedari dengan satu teka teki.
Bagaimana kita nak tahu sesebuah kereta itu laju atau tidak? Babai.

ps: macam-macam jenis mercun kedengaran kat stadium malam tadi.

31 comments:

imHepPie said...

saja je kedah bgi kalah smalam..lalala~

Ivy Metaga said...

hahaha..macam mana bole masuk salah lorong, teringat ada dulu sekali my dad selamba jak memandu di jalan yg bertentangan, nasib tak byk keta

Encik Azizan said...

imHepPie,

tu la psl kn..nsb la kedah baik hati.hehehe

Encik Azizan said...

Ivy Metaga,

mase tu pon nasib baik x bnyk lg kete..klu x naye..slm ni jalan tu dua hala, raya artu kot die ttp sblh..tu yg jadi 1 hala..tensen..hahaa

♥ana_bp86♥ said...

kedah kalah??? ermmm

miss lolly said...

apa motip letak pic aweks yg pegang kamera tu? ahha.

eyh mmg da lama rr jalan KB tu sehala. dah beralih arah da lama agaknya. mybe bulan 8 ari tu ag:P feninggg den p kb skng ni.

joegrimjow said...

kelantan terBAIKKK

bila orang potong kita

Encik Azizan said...

♥ana_bp86♥,

aah.kedah kalah.tp xde la truk sgt mcm n9 baham bujang senang 11-0.haha..men rugbi ke apa tu..

Encik Azizan said...

miss lolly,

motipnya nak bg laki2 kacak stim.hahaha

la yeke da lame ttp..xtaw plk.ingtkn ttp raye artu je..xpe.lps ni kb ad jalan 4 lorong.haha

Encik Azizan said...

joegrimjow,

match smlm mmg terbaik la bro..puas hati..

jwpn tu da btol tp lom tepat lagi.hehe

my name is Ain said...

bila pulak johor nak menang?? HAHA...

azzaliena suziantie feisal said...

lol...

kota bharu...
org kelate..

Encik Azizan said...

my name is Ain,

johor fc mng kot mlm td..johor xingt la.hahaha

Encik Azizan said...

azzaliena suziantie feisal,

bkn org klate..org tanah merah je..hak3

beliamuda said...

weh.. kamon la en zizan.. jalan sehala tu bukan untuk raya je la.. efektif mulai 11 Ogos 2009 sampailah dia nak tukar balik.. hehe.. mesti rasa pelik je masuk jalan sehala pastu ramai lak hon.. :P

jangan risau, ramai je yg kurang cakna dengan jalan sehala yang baru nih..

azzaliena suziantie feisal said...

oh...
hehehe..
same negeri..
laen daerah..hahahaha

Cik aiNa said...

hik3..tu la..naik ferrari x bawak saye..kang dah malu..hahaa

Anarm said...

gapo dio?

hasni said...

huhu
welcme back zizan

teh said...

nak tau kete laju ke tak tgk la meter kerete dia
lebeh 100km/j kire laju la
haha

Encik Azizan said...

beliamuda,

tp ok jgk la kn ad yg bg hon..klu snyp je ssh jgk..lg2 time kete laju..kt dpn plk ada polis..x ke naye tu.haha

Encik Azizan said...

azzaliena suziantie feisal,

bijak2..ada hadiah untk anda..haha

ezany said...

byk duit ko pakai ferrari ek.. ko jumpe amir tu ade kata i'm sori tak.. hahaha..

tahniah2.. dua2 team ko menang..

Encik Azizan said...

Cik aiNa,

haha..xpe2.lps ni zizan bwk cik aina round2 k.

Encik Azizan said...

ezany,

mula2 masuk stadium da i'm sori.haha

lps tu nk beli air xdpt siap bt nangis2 lg.haa

kojah said...

blog yg penuh ngan tin susu??hoho

pauhputik said...

amir raja lawak tu kawe ajim jupo dekat wakaf che yeh masa dia duk dale raja lawak... kecik2, gelap2... huhuhuhu

Encik Azizan said...

kojah,

aah..x jumpa ke?hahaha

Encik Azizan said...

pauhputik,

aah boh..die xdok besar sgt..kecik jah orgnye..haha...bole thn lawak die

wan2911 said...

nak taw kete laju ke tak tngok klau xsiden arwah trus, laju la tu...haha :p

ery said...

haha...ni mesti kes lame tak balik kb..kb dah banyak jalan one way~hehe...mane ferari tu??nak tgk sket =p

Post a Comment

Nak komen? Silakan.