29 Hari Hidup Tanpa Iblis


Akhirnya...akhirnya saya kembali. Sape cakap saya nak berhenti beloging? Pandai pandai je korang ni kan. Hehe! Saya bukannya berhenti tapi berehat sekejap bersama kit-kat. Haha! Rindu giler sama awek awek cun yang datang kat blog ni. Mana tahan beb, sebulan cuti tak kerjakan awek cun. Oleh sebab dah lama tak mengarut


Akhirnya...akhirnya saya kembali. Sape cakap saya nak berhenti beloging? Pandai pandai je korang ni kan. Hehe! Saya bukannya berhenti tapi berehat sekejap bersama kit-kat. Haha! Rindu giler sama awek awek cun yang datang kat blog ni. Mana tahan beb, sebulan cuti tak kerjakan awek cun. Oleh sebab dah lama tak mengarut kat blog ni, kali ini saya nak bawak cerita panas. "Blog gue, ikut suke gue la. Taknak baca sudah." Pertama kali saya menulis entri dengan intro x puas hati. Haha!

Sedara sedari, sebulan tu lama ke sekejap? Dalam masa sebulan, saya boleh lupa password nak masuk blog ini sebab selama 29 hari tu saya sibuk mengejar sesuatu yang amat berharga nilainya berbanding bulan bulan yang lain. Setelah semua nama awek saya try, akhirnya jumpa la satu nama yang mana menjadi password untuk saya masuk blog ni. Korang pasti kenal sapa awek tu. Awek yang selalu saya sebut dalam penulisan saya.

Entri raya? Rasanya x perlu buat masa skang. Hari ni baru masuk raya ke 7, lagi 23 hari kita nak sambut hari raya. Cukup sebulan baru saya buat entri pasal raya sebab baru 2 buah rumah terbuka saya terjah, banyak lagi yang belum saya hadiri. So, ceritanya lebih menarik jika saya kumpulkan semua dalam satu entri.

Berbalik pada tajuk penulisan saya kali ini, 29 hari hidup tanpa iblis. Dalam tempoh 29 hari tu, saya jadi bapak ayam. Tauke besar. Haha! Bulan puasa, rezeki mencurah curah. Jual je pape yang boleh di makan, kompem laku. Saya bukannya sesaja taknak update blog, cerita memang banyak tapi saya sedikit bz cari rezeki bulan puase. Tolong orang jual ayam, bukan jadi bapak ayam..ahakz. Kat cni saya panggil ayam golek, kat sana tu tak tau la orang panggil apa. Panggang, bakar ayam memang hawt same hawt dengan awek yang datang membeli. Pulangannya amat lah memuaskan hati. Syukur!

Ni kawan saya yang cakap, bukan saya yang cakap. Pebarang men belog bulan puasa. Bulan puasa jadi budak masjid la baru ada umph. Hehe! Hai kacak, asyik menulis duit rayanya mana? Duit raya saya abiskan untuk kanak kanak bawah umur yang ada kakak hawt dan bergetah.

Kepada sesapa yang belum kasik saya duit raya, silalah tunaikan yang mana anda rasa wajib tu. Sebelum terlambat, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya! Sori Zahir kepada sedara sedari semua. Batin rasenya tak perlu lagi kot. Kepada awek awek saya, tak kira yang sebelum ataupun yang akan datang, Selamat Hari Raya, Maaf Batin! Muakzzzzzzzzzzz!

ps: chatbox xley nak pasang lagik, lupe password.
pss: sape nak duit raya, sila la ke rumah.

42 comments:

Anak Gemilang said...

=) salam ziarah..
hehe..

yeap.. lama x updte mmg boley luper..
lorh...

pazword nama gurl ek.. hihi.. *_*

aku hUnNy (^_~) said...

finally..
hunny t'tny mne jijan mghilang..
majuk kaa..?smpi mmbwa dri..
slamat kembali..n..
slamat ari rye..:)

noor afzan said...

pakcik kayo la nih yer..
ayam golek memang sodap..
tapi x jumpa la kat bazar area umah...

selamat hari raya incik azizan..

ezany said...

mesti byk duit jadi bapak ayam ni.. boleh la kasi aku duit raya byk2..

selamat hari raya.. maaf zahir dan batin..

Ivy Metaga said...

welcome back zizan

minta seekor ayam tergolek lalalala....

selamat hari raya...

joegrimjow said...

bagus la da update
ingt kene tangkap sama

my name is Ain said...

duit raya transfer dlm akaun bank terus senang..
=)

PenuliS said...

p/word:lisa surihani kan?..

ingatkn Encik zizan bolos sume dinding dunia,lama sepi..ihiks~

p/s:buat chatbox baru....

Tfaaaaaa said...

hai pakweeee*ha tibe2 mengaku pakwe kerane saye ade kakak yg hot.

"Duit raya saya abiskan untuk kanak kanak bawah umur yang ada kakak hawt dan bergetah."

Sila simpan RM50 untuk saye kerane kakak saye terhot dikalangan mereke yg hot. Hahahaha
Lamenye jijan xmenulis..haihh
rindu duit raye jijannn..fiwitt..

ps//nk duit raye!

Ariey said...

byk ko awek bg so ko kawe haha

beliamuda said...

aish.. baru tinggal sebulan.. kalau tinggal awek lama-lama, leh lupe cmne rupenya.. muahaha..

~selamat hari raya

Encik Azizan said...

Anak Gemilang,

lebih kurang la.hehe

Encik Azizan said...

ezany,

sehinggit dua ley la gue kasik lu bro..harap2 ckp la jnji ikhlas..hehe

Encik Azizan said...

Tfaaaaaa,

ckp ke 50 hinggt..xnk lebey?hak3

Encik Azizan said...

Ariey,

klu dgn demo boh,buke so lebey pon bley..haha

Encik Azizan said...

aku hUnNy (^_~),

bkn lelaki klu majuk n bkn lelaki kacak klau majuk lame2..ahahah

TQ hunny..

Encik Azizan said...

noor afzan,

kt cni bnyk sgt..sng je nk jmpa..mmg sdp hingga habis duit poket..muahaha

Encik Azizan said...

Ivy Metaga,

bole..2 3 pon bole jnji hlur uang..hahaa

Encik Azizan said...

my name is Ain,

pandai2.hehee

Encik Azizan said...

PenuliS,

semua dinding planet da terjah n bolos dengan mudah..hehee

Nine said...

ahaha..Zan kembali...Selama Hari Raya Buat demo gak Zan..Rindu kat demo..
Maaf zahir dan batin gak ok..

Ko bz ker ritu ? lama tak on9...
Camna Raya tahun nih ok ?
Nanti letak chatbox ok..

Haha duit raya demo abih kat kakak Howtt N bergetah..hehe best2..

hasni said...

selamat kembali berblogging zizan:-)

LuVidA^^ said...

ingt da bersare awal td...
hehhee...
ade gak tringat kt kamu aritu, nsb kamu dtg balik ke blog kamu.... =p

slmt berblogging kembali..lallala

Tfaaaaaa said...

confirm la nk lebeyyy..hahaha

Encik Azizan said...

Nine,

raya ok je bro..tp poket tu makin kering la.haha
saje membzkan diri.hehe

kawe doh letak tu..

Encik Azizan said...

hasni,

terima kasih...

Encik Azizan said...

LuVidA^^,

teringat kat saya?adeyh..lemah rase jantung..muahaha

tQ:)

Encik Azizan said...

Tfaaaaaa,

tpkn,zizan terlupe nk gtaw 1 lg..untuk kanak2 bawah umor yang belum bekerja sebenarnya,,

tfa da keje,so xdpt la.hehe

miss lolly said...

jual ayam goleks mano?

selamat hari raya. ajat nak beraya kat rumah ritu. haha:P:P

Cik aiNa said...

zizan...saye awek kamu..kan..kan? hahaaa
mane duet raya nyerr>?

unwanted said...

Mahu duit raya tambahan.? jom join contest "Kongsikan kisah raya anda".:) http://unwanted86.blogspot.com

pauhputik said...

salam boh

selamat ari raya

maaf zahir batin

selamat kembali berblog

nati kawe maghi nawat sokmo + klik nuff

pauhputik said...

selamat ari raya zang

maaf zahir batin

selamat berbelog semula...

lamo x napok demo

on9 kat ym wat nyombong x po la

hahahahah

PutraRocker said...

ko jual sekor bape bro..?hahahahahah

Encik Azizan said...

miss lolly,

sepanjang jalan tanah merah-jeli..muahaha!

hajat ad sokmo..pdhal x smpai 5 mnt pon klu mai pakai kaki.hahaha

Encik Azizan said...

Cik aiNa,

ad je ni..nak bpe?shnggt?dua hnggt?hak3

Encik Azizan said...

pauhputik,

kawe halimunan boh, tu hok ssh nk nampak.hahha

Encik Azizan said...

PutraRocker,

aku jual ikut kelas bro..yg paling lekeh la,sgt x bergetah 18 hnggt..yg bergetah skit aku uo 19 n yg paling bergetah otot2 pejal 20 hnggt..x mahal..hahaa

Tfaaaaaa said...

ek eh..mane ade zizan tulis kt atas tu.so xkire.hahhaha

yes yes!

ehh..tfa mmg penyabar.nk carik isteri mcm daku ke?kahkahkah

♥ana_bp86♥ said...

bler zizan mule menuliss....???
^_^

Encik Azizan said...

Tfaaaaaa,

yeke?waa bgs la..nanti ley isi borang ye..huk3

Encik Azizan said...

♥ana_bp86♥,

da lame da..hooohooo.xde r.bru je..2 3 hari lepas..hee

Post a Comment

Nak komen? Silakan.