Aku Ketagih RM200


Sejak dua menjak ni ramai saudara mara datang berkunjung ke rumah saya. Ada di antara mereka yang belum pernah saya jumpa. Memang betul cakap orang, musim durianlah masa yang sesuai untuk dengan saudara kecuali Hari Raya. Terpaksalah saya keluar masuk [...]


Sejak dua menjak ni ramai saudara mara datang berkunjung ke rumah saya. Ada di antara mereka yang belum pernah saya jumpa. Memang betul cakap orang, musim durianlah masa yang sesuai untuk dengan saudara kecuali Hari Raya. Terpaksalah saya keluar masuk kebun untuk pungut buah durian ni, buat-buat rajin, mane tahu sangkut sorang awek cun. Tapi tak mengapalah sekali sekali buat amal.

Saya rasa anda pun mesti mengalami situasi yang sama lagi-lagi kalau mereka ada kebun yang luas. Aku ketagih RM200? Itu bukan bermakna hasil jualan buah durian yang aku dapat, maklumlah skang nih memang susah nak jual durian dengan harga yang tinggi. Kalau dapat 40 sen sekilo pun kire ok, tapi kalau kat Kl cakap durian mahal tu lain ceritalah kan.

Cukup cerita pasal durian, tujuan sebenar penulisan kali ini ialah nak bagitahu anda semua camne nak dapat duit berjumlah RM200 setiap bulan dengan mudah. Sebelum itu, semalam saya dan rakan-rakan lepak kat kedai sambil layan bola. Resultnya cukup menghampakan saya, Chelsea menewaskan Man U dengan keputusan penalti 4-1 bagi merebut Community Shield Cup. Walupun saya ni peminat setia Arsenal tapi saya rasa kemenangan semalam sepatutnya berpihak kepada Man U.

Dengan ini bermakna, tirai EPL juga akan bermula tak lama lagi. Kick-Off akan bermula pada 15hb Ogos nanti. Jadi kepada anda, tak kira lelaki atau perempuan, yang giler bola tu, satu berita baik untuk anda semua. Pihak KBsoccernet.com telah mengambil langkah yang bijak dengan memberi RM 200 kepada anda dengan senang. Anda tidak perlu bersusah payah dan hanya dengan join Fantasy Premier League dan create pasukan anda sendiri. Tetapi untuk mendapat hadiah yang lumyan itu, syaratnya anda perlulah join KBsoccernet X-league yang dianjurkan oleh pihak KBsoccernet.

Berikut ialah code yang mana anda boleh join liga tersebut : 728383-153896

Jadi tunggu apa lagi, kepada sesiap yang belum daftar team fevret anda cepat-cepatlah sertai agar anda tidak akan terlepas hadiah lumayan ini. Kepada anda yang telah join liga tersebut, di ucapkan tahniah dan bersiap sedialah untuk berhadapan saingan hebat dari saya sendiri, Park Than dengan pasukan fevret saya ChanalFC. Haha! Hidup Arsenal.

Untuk keterangan lebih lanjut, http://www.kbsoccernet.com/2009/08/fantasy-premier-league-lets-join.html

Selamat berjuang!

21 comments:

lumut said...

aku tak nak 200..aku nak kebahagiaan yg tiada tandingan..
siapa boleh bagi..
sekarang jugak aku register..
tuhan..
aku ingin tersenyum...
hmmm

denaihati said...

wah ni menarik juga ni...hee suka aku chelsea menang bukan sebab aku sokong chelsea tapi aku tak sokong MU je....

denaihati said...

Lumut, kalau kau nak kebahagian sekarang juga daftar dengan sujud kepada ALLLAH dengan penuh khusyuk ... insyallah.

azizan4444 said...

denaihati,

ko sokong arsenal ke bro?jgn ckp liverpool plk..hahah

@lumut,btol tu ckp bro denaihati..

azizan4444 said...

denaihati,

mmg menrik bro..tu bru monthly prize..grand prize lg menarik..rugi x join

<< s| tED| >> said...

lumut!! Allah boleh beri semua tu....

aku tak minat boleh lah hencek azizan :P

my name is Ain said...

nk rm200 free? xyah masuk apa2 pertandingan.. huhu

pauhputik said...

cam best je

tapi kawe x reti benda2 gini

pape pon tahniah wat chelsea sebab menang

aku pon anti-MU walaupun x minat bola

al-Wann said...

wah..byk rm200 2..kenyg kwan2 klu kne blanje..

lizz said...

huhuhu. kadang2 risau giler bile jodoh aku nanti kaki bola cuz aku langsung xtau ape2 psl bola. aku sengal mc fafau bab2 bola wo.wahahaha

Encik Azizan said...

pauhputik ,

memang bez boh..rugi kalau x join.rgster free je

Encik Azizan said...

al-Wann,

bkn stakat knyang bro, kompem xabes klu bnje.hee

Encik Azizan said...

lizz,

susah la klu cmtu..ngeh3

d|n said...

M.u ptut mng..
chelsea men ganas leh lak..
ref mmg kaki bangku..
angin tul ak..huhu

Encik Azizan said...

d|n,

aku rase kn, ref bukan kaki bangku tapi mata die yang bangku.haha..x nmpk ballack siku evra..kalau evra siku ballack ok jgk klu x nmpk pon...muahaha!

Encik Azizan said...

<< s| tED| >>,

buat2 la minat.hehe,bez pe bola..ngee

Ir. hydir said...

hoho .. ajak join ramai2 ke kbsoccernet x-league!
Chelsea akan sapu abis season ni :)

azizan4444 said...

Ir. hydir,

bg la arsenal 1..juara liga pon ok...hehe

Nine said...

Best..
Contest Bro Ir Hydir ni...
Aku tak pandai ngat pasai bola..tapi nak try gak..hehe..

d|n said...

ak da join..
dok jauh gle..
camne mau mng ni?hehe
maybe ero kalah dulu kot..haha

Encik Azizan said...

ko duk no bpe bro?aku no 8 stkat ni..ok la..next game cm ssh je..huuu

Post a Comment

Nak komen? Silakan.