Kuasa Rambut Seorang Lelaki Kacak


Assalamualaikum. Salam tangan kanan saya dahului diikuti tangan kiri. Bak kata hidup, cinta itu perlu saling melengkapi antara satu sama lain barulah hidup aman harmoni. Tuan tuan puan puan, ini bukan ruangan [...]

Assalamualaikum. Salam tangan kanan saya dahului diikuti tangan kiri. Bak kata hidup, cinta itu perlu saling melengkapi antara satu sama lain barulah hidup aman harmoni. Tuan tuan puan puan, ini bukan ruangan 'sembang seks bersama kekasih'. Untuk pengetahuan sedara sedari, ini adalah keyword yang mendapat hit tertinggi untuk minggu ini selain Siti Nurhaliza.

Nampaknya, topic Perempuan..Oh! Perempuan agak panas jugak ye. Thanks kepada komentator yang memberi pendapat masing-masing. I luv Uols. Muackz. Daa. Nasib bukan bulan puasa ye, kalau tak, tak sampai tengahari dah kurus pahala pose. Hehe!

Berbalik pada topic kite kali ini, rambut sebagai mahkota seorang perempuan dan menjadi buah hati bagi seorang laki-laki. Puan puan, betol ke rambut dianggap mahkota bagi seorang perempuan? Saya nak keluar menghirup udara segar sambil mencari idea.

Selepas setengah jam lepak-lepak minum-minum, saya menyambung baki entri ini. Sebentar tadi saya ada memberitahu yang rambut menjadi buah hati bagi seorang lelaki. Mengapa? Sebelum mengulas lebih lanjut saya nak terangkan serba sedikit tentang persoalan yang saya ajukan sebentar tadi. Betol ke rambut dianggap mahkota bagi seseorang perempuan? Bagi saya senang, jawapannya betol. Perempuan begitu obses terhadap rambut, pantang jumpa cermin mesti mahu menilik, tak kira la cermin tandas ke, cermin tingkap ke, ada juga yang pakai cermin kereta untuk menilik keadaan rambut mereka.

Rambut adalah satu cara bagi seorang lelaki memikat perempuan. Di sini saya petik kata-kata seorang lelaki yang menjadi kegilaan perempuan di zaman kekachakan beliau dulu, George Clooney. Dalam satu temu bual dengan majalah In Touch, Clooney berkata: "saya menghabiskan masa sekurang-kurangnya tiga atau empat jam dalam bilik air pada setiap hari".

"Saya hanya bercakap berdasarkan pengalaman. Bagi saya, itu (berjaya memikat wanita) adalah rambut. Jika anda mempunya rambut yang cantik dan kemas, anda kemudiannya boleh mencapai kejayaan terhadap perempuan". Clooney berkata, menjaga ketampanan itu merupakan satu tanggungjawab yang besar.

Di sini, terbukti bahawa rambut adalah menjadi buah hati kepada seseoarang lelaki dan juga madu kepada seseorang perempuan. Bagaimana anda seorang perempuan menilai rambut lelaki itu. Tidak dinafikan juga, sesetengah perempuan boleh terjatuh hati dengan seorang lelaki berkepala botak. No wonder la kalau seseorang lelaki itu menghabiskan masanya dengan rambut kesayangan mereka.

ps: lupekan sekejap topic mengenai perempuan syok sendiri.:)

42 comments:

baby at|ey said...

huhu. i like pendapat rmbut bole memikat perempuan. i tak suke botak. ngee~ :D

Anak Gemilang said...

haha.. incik Zizan.. herm...
sal rmbut yer..
ptg gk la.
utk nmpk smrt.
xkn la suka ngn rmbut laki serabai kan?
tul x?
sy..
x tau la.
sbb klu Adam sy..
sy suka tgk dia bsongkok..
dek kerana panahn songkok itu..
sy x nmpk sinr rmubt<--- ayt tipu..
haha..
tp.. erm..
sy x suka bla dgr laki rmbut pjg..
depnds gk la.
hurm..
tp klau kakanda sy d rumah..
mmg sy sgt2.. kutuk klu dorg rmbut pjg.
pendek tu ..x la pndek sgt...
tp.
klu rmbut ala2 mwi dlu..
rmi lak yg ikut ek..
skli tgk..
hensem gk..
dah bkli2.. x la kut..
ekekeke..
tp.. jimt myk rmbut cmtu.
jimt masa gk.
sekian dlu incik zizn.. nnt sy smbg lgi..
ekekeke.. *_*

Encik Azizan said...

mekaseh anak gemilang..hehe..pndapat yg sgt bgus.
lps ni bole la sy menjemput awak sbgai penulis jemputan kat blog ni ye...hehe

::~jAy DaMiEn~:: said...

bro... ko MENACARI aper??
kihkih... awal pagi ko klik2 iklan aku...
huhuhu...

sincerely,
✿~jAy DaMiEn~✿

Encik Azizan said...

adeyh jay. typo plak.haha

azizwan(dot)com said...

tak tau nk komen apa. huhu.. tp nk ckp jugalah yg cara lelaki mengurus rambutnya menunjukkan personalitinya wlpn tak 100% betul. hehe.. so nk bg taulah yg aku urus rambut without sikat. huhu.. just letak code 10 lpstu guna jari pun boleh. hehe..

azizwan(dot)com said...

eh, tertinggal plak.. mksudnya.. aku adalah seorang yg kemas dan sukakan kebebasan.. hahaha.. larikkk..

beliamuda said...

kasi botak sudey.. hehe

<< s| tED| >> said...

tapi ketaksuban perempuan lebih terserlah daripada lelaki. kerana kurang2 pun perempuan boleh menggayakan pelbagai fesye dna lelaki agak tebatas, melainkan lelaki2 juga memiliki ramnbut yang ikal menawan! ha ha ha ha

tapi aku x de masa nak abeshkan 3-4 jam dalam bilik air semata2 nak jaga rambut. baik aku membuta dan buat tahi mata. itu ada kelebihhanya bg aku rehat lebih sket! ekekekekeke

VIP| fLoRa ™ © said...

Salam..

berkenaan isu rmbut.. sbg pmpuan, sy ska tgk lelaki yg berketrampilan.. bila kita start nk tgk sesorg 2, msti pndg dr muka.. so bila rmbut dia kemas & tjga, mngkin kt situ ada daya penariknya yg dpt si pmpuan td kesan..

ezany said...

aku tak suka rambut pjg.. nnt mesti serabai.. haha.. tp bagi aku yg paling penting penampilan kekemasan diri..

shima said...

for me,juz be urself.keyword utk tackle pompuan.haha.

SheQeEN.. said...

yea betul betul.. apa yang betul? betul la rambut lelaki memainkan peranan penting terhadap wanita.. hihihi..

as for me, i like guy with cute hair style.. mcm laki jepon @ korea.. tp personally saya tak cari la mana yang bela rambut karat.. hoho

Eyda Chan said...

OMG~!!! nice en3.. actually aku suka lelaki botak.. look sexy owhhh.. tapi kdg2 aku suka tgk rambut lelaki mcm beckham. hahahahahah demand plak.. apa sekali pun sememang nya rambut adalah mahkota wanita dan juga lelaki..

al-Wann said...

Bg ak,pmpn nie bukn tgk rmbut 2 pjg ker or botak ker,yg pntg bg dorg ialah kkemasan..klu ade rmbut cntik tp xpndi jge,useless gak kan3..

lizz said...

hehehe. aku setuju sgt2!!! bley pengsan tgk rambut laki yang ala2 cacak2. ngehehehe

miss lolly said...

wah. yup shetuju2.

i dont lyke rambut is bontak.

muhaha :):).

Anak Gemilang said...

wah2.. *incik azizn*.. haha

Nine said...

Vin diesel baldy gak, tapi awek ramai pa suka dia...hehe..

Laki yg metrosexual mmg suka jaga penampilan diri..la nih banyak puan yg suka laki metrosexual..rasa2 aku la..

jgn G*y sudah..haha..

hanc said...

salam~~~
hanc x kisah rambut ape2 pun.. janji kemas~~

Ivy Metaga said...

ikut selera org tu macam mana kan...

ada org suka kemas
ada org suka serabut...

universal lalalala

UXOP said...

rambut juga menggambarkan personaliti seseorang..

kawe pernah ditahan polis dan dia minta passport sbb disangka org thailand bangkok kerana pesen rambut pacak Brylcreem..haram tul polis tu..

azizan4444 said...

azizwan(dot)com,

kalau ramai laki cm ko wan kompem kdai jual sikat lingkup..ahahaha..gwe pon x pkai skat jgk..haaa

azizan4444 said...

<< s| tED| >&gt,

tdo pon ok..org ckp tdo tu tips utk awek muda..hheee

lieya orange M.I. said...

...betul2...
...kalau lelaki pandai buat rambut yg kene ngan diri dia, dr tak hensem, blh jd hensem tau...

azizan4444 said...

UXOP,

kes demo ni same dngn kes saing kawe..huhu..
kna thn polis sbb syak org thai..sedey gler

Encik Azizan said...

lieya orange M.I.,

tu la kn..hehe!

Tfaaaaaa said...

yeah suke entri kali ni.haha.

dek kerane rambutla daku telah jatuh ati.ati je xjtuh cinte pon.wahaha..

rambut incek zizan cemane plak?skali skale post la gmbor diri sendirik pulop :P

Encik Azizan said...

tfaaaa,

xde rambut..botak je..hehe

Encik Azizan said...

Eyda Chan,

thnks..mnt botak ke?hehe..botak pon ensem gak,nmpak sweet je..hehe

Encik Azizan said...

Nine,

kalau gay tu kes naya bro..hahaha..

Encik Azizan said...

Ivy Metaga,

ade ke org suke srbut..hahaha..mcm2 ye..

Encik Azizan said...

shima,

yeke?hehe..bole try nih..

Encik Azizan said...

SheQeEN.,

mnt laki jepun korea ke?hehe..high taste nmpk..ngee..

same la x suke yg mandi air tangki karat.haha

shazclan said...

kalau tak ade rambut pown ok gak ape...ngehehe

al-Wann said...

To Nine,yup2, jgn gay sudh,haha..

Anak Gemilang said...

moshi2.. klu dlu. yang botak kte gelak.
tp. bla mawi bwk style cmtu.
rmi yang ikut.. nampk ensem lak ek.. hihihi.. *_*

azizan4444 said...

Anak Gemilang,

mungkin mawi x ckp licin kot..haha

al-Wann said...

bleh botak tp biar ngam ngan kpala laa..ne nak botak tp kpala pnuh ngn lekuk..he2..malu plak klu kna gelak..

azizan4444 said...

shazclan,

ntah la..kn tanye perempuan tu.hehehe

azizan4444 said...

al-Wann,

btol tu bro..aku sokong..klu mcm van diesel ok la..klu lekuk sane lekuk cni bt malu jek.haha

ps:yeah jgn jd gay suda.hee

zelo55 said...

hisshhh...
awek terkejar kejar je aku nih...
tp rmbut tak terurus pon...
wakakakakaka...
mencari publisiti murahan btul aku kt dlm blog nih...

wakakakaa...

Post a Comment

Nak komen? Silakan.