Cinta Cyber Memang Stylo


Pesanan dari penaja, jangan lupa klik iklan bagi membantu saya yang kekurangan wang ringgit. Intro dengan iklan racun perosak. Makan kenyang, tidur lena, mandi basah dan mimpi pun basah. Itu tandanya? [...]

Pesanan dari penaja, jangan lupa klik iklan bagi membantu saya yang kekurangan wang ringgit. Intro dengan iklan racun perosak. Makan kenyang, tidur lena, mandi basah dan mimpi pun basah. Itu tandanya? Itu tandanya saya sihat fizikal dan mental untuk menulis artikel yang agak keterlaluan ini.

Hello semua, nama saya Mr. Lonely. Hari ini saya dijemput khas oleh Azizan4444 yang senda berdansa dengan dara sunti untuk menulis satu lagi isu yang berkaitan kisah cinta lelaki dengan perempuan bukan cinta pasangan gay juga bukannya hubungan lesbo. Tetapi hakikat cinta cyber memang begitu.

Saya mendefinisikan cinta cyber seperti berikut, cinta seorang lelaki kepada seorang perempuan yang begitu obses dengan laman sosialnya dan bermula dari satu ayat yang dramatis sehingga mencairkan hati yang sebelum ini agak pejal. Cinta cyber jgak boleh didefinisikan sebagai cinta jarak jauh melebihi dua marhalah.

Bagaimana anda menilai cinta cyber? Bagi saya cinta cyber adalah satu cinta yang sangat unik dan nilainya sangat tinggi sekiranya cinta itu dapat disemai hingga ke jinjang pelamin. Tetapi sekiranya perkara sebaliknya berlaku, itu adalah salah anda mungkin juga salah laman sosial tersebut.

Cinta cyber boleh dilihat dengan cara Rhea merujuk Ezany, Cik Aina merujuk dengan Ayie, Azizan4444 merujuk pula dengan Nine. Cinta mereka sangat hebat dan saya sangat kagumi dengan cinta cyber mereka itu. Tetapi anda jangan tertipu dengan pasangan last itu kerna mereka adalah lelaki sejati dan tidak mungkin terjerumus ke dalam dunia gay. Sori tuan umah terkutuk sedikit. Haha!

Untuk pengetahuan anda semua, Kalau tak silap Cik Aina akan melangsungkan majlis pertunangan mereka dalam masa yang terdekat. Tahniah daripada saya Mr. Lonely sekeluarga. Semoga kekal bahagia selamanya.

Taraa! Ni dia Cik Aina.


Betollah cinta cyber memang stylo. Nampaknya saya pun kena ceburi bidang terjun ini jgak agar title Mr. Lonely bertukar menjadi pria terhebat. Chow.

ps; artikel kosong tapi penuh dengan pengertian.

38 comments:

Anak Gemilang said...

agaga.. pria terhebt. adui. trsa aah ngn frasa tuh. haa2. pnh pki dlm n3.. haha...
ada word sorg komentr:
nk jdi pria terhebt... haha. ayt nk kasi howt.. kte kasi pria terhbt ni.. mkn peria.. bru dia ras.. btp hebtnya dunia ni.. agaga..
erm. cnta tnet. erm. kdg2 leyh jalan gk. tp sy x taw kumen lbih2. agaga. sbb kdg2 tnet ni cuma hbrn, tmbh pdptn. dan tmpt kongsi ilmu.. stkt mana kbrksnan cinta inrtnt. kte liht hsilnya.. =)bg yang dh pnh bcnta dr tenet. haha

Cik aiNa said...

eh3..gambar saye,,,tuu!! tengkiu mr.lonely..terharu ni..isk2..rase nak nanges la pulok..hahahha.

btw..cinta cyber mmg best klo kena pada cara nyer, orang nyer , dan pengakhiran nyer...lalala~

✿~jAy DaMiEn~✿ said...

salam bro... aku dah klik2...
huhuhu... mmg best cinta cyber ni...
tapi aku frust oleh kerana cinta cyber ni...
aiyaaa... bertukar jd cyber cop... wakakaka...

sincerely,
✿~jAy DaMiEn~✿

LuVidA^^ said...

cinte cyber...hehek..
(cm tgh dilamun chenta cyber je skg ni)
ouh...bile bole ketemu...sob sobb~

Ivy Metaga said...

hehehhee...sekarang cinta cyber pun adalah salah satu cara untuk mencari pasangan hidup
kalo kena dgn cara yg baik, pasti ada yg berakhir dgn indah kan kan kan...

janji hati2...suda..lalalala..

denaihati said...

aku banyak juga pengalaman cinta cyber ni...nak cerita boleh buat tulis 2-3 buku lah..cerita dulu-dulu

ceritaku MEMORIKU said...

warghhhh cinta cyber.
bg nadz cinta cyber nie unik kot
bhahahhaha.comelcomel
-na'dz

eNaSaN said...

Cinta cYber..laallaala





ku cam susah nk percaya...tp ade jua yg berjaya ke araH yg baik....







p/s masih tercari2...lalallalallaal

julietANNA said...

cinta cyber?i agree.
setuju sangat dengan entri ni.
sebab i skrg pun mmg cinta cyber.memang boleh kekal.kenal dr form2 lagi smpai skrg.
last-last tercouple.sekarang dah nak 2tahun kitorang bersama.alhamdulillah.altho jauh kan.
hope kekal sampai bila2.hikhik.

Nine said...

setuju ngan Mr Lonely kita..hehe..
kadang2 cinta cyber nih mmg ada yg berkekalan hingga ke jinjang pelamin..
kawan aku anak dua dah..depa berkenalan dan bercinta masa zaman Mirc dulu2 nih..
Tahniah..

uikkk aku ditakdirkan bersama Abe Zizan ?? haha..
aku tak mau jadi Gay atau Michael Jackson [auwwww ]...
cian kat Megan Fox aku..
hahaha...

lizz said...

aku tak pernah ade xperience dalam cinta cyber..tp,pernah dgr jugak. now, pas bace entry ni...dah rase cam nk try pulak bercintun style cyber ni.hehehehe

joegrimjow said...

ngorat cyber?

Along Arman said...

wahhh tajuk mmg stylo lah..
cinta cyber? kdg² menyakitkan hati..

noor afzan said...

yup, my sis also meet his soulmate through cyber world.
skang dah nak kawenpun..
hehe~

oranglidi said...

bagi wa , memang berkesan kalau kena tempatnya..

ezany said...

terima kaseh la sbb jadikan kami(aku & rhea) antara role model dlm entri ni.. hehehe.. doakan kami supaya mengakhiri hubungan yg dibina ini sehingga ke jinjang pelamin.. amein.. :)

ayinn said...

uhuk333,..

adeh,..cinta cyber?? no comment!
wakaka,.. cam artis lak,..
aishh,.. hebat2,.. penangannya sampai ke dasar hati!!! pehh,..

p/s: alhamdulillah, jodoh pertemuan di tangan ALLAH,..

Ezad said...

Ape.. cHenta2.. huhu... cyber2.. ha..
Nway aku cam dh kene gak.. huhu.. Lab U aYg..
lalala...

Eazy Izzuddin said...

hik3..
xD

mohdisa said...

mmg stylo milo...haha...tp kena ada caranya...jgn gelojoh sgt...dan jgn menunjuk sgt. apa2 pun, sesiapa yang ingin ceburi tu. mestilah ada keikhlasan dan kejujuran. jgn pilih hanya kerana paras rupa sahaja. ini takda, nampak je yg cun yg hensem terus terpikat. don2...daaa

IxoR@ said...

Cinta cyber...hebat penangannya.

Kalau ikutkan hati, habis tergadai wang dan harta...Ixora sendiri ada kawan yg terjebak dgn masalah ini....

matju2509 said...

jijang nga nine buke gay... tp jijang nga vale gay..... sowi ek tn umah.......................

Mr. Lonely said...

matju2509,

hahaha..lu bikin gwe glak sampai pecah perut siall.kah3

Mr. Lonely said...

Cik aiNa,

welkam2...menangis jgn x mngis..haha..jgn banjir blog ni suda.hehe

Mr. Lonely said...

denaihati,

mesti manis2 cte tu kan?hehe

Mr. Lonely said...

Nine,

zizan ensem pe..xkn ko xnk.hahaa

Mr. Lonely said...

joegrimjow,

ngorat cyber artikel akan datang..:)

Encik Azizan said...

x sangka gwe lu mmg bole dharapkan mr lonely.tak sia2 gwe bg mkn 6 kali shari.haha

Mr. Lonely said...

ezany,

amin:)

Sederhana Itu Indah said...

sungguh tidak dinafikan.. alam maya kini menjadi salah satu jambatan untuk mencari pasangan. namun yang demikian (ewaahh bahasa) ramai juga yang terpedaya kerana mempercayai cinta cyber ini tanpa mengenal hati budi pasangannya.

p/s: aku kenal org rumah melalui YM :)

UXOP said...

mcm2 cinta lo ni..cinta 3 segi,cinta siber, cinta sms,,ehheee..

N3 ni mcm demo dh bersedia ke arah tu ni..baek cepat2..muhahaa

wan2911 said...

cinte cyber?
wooo...woo...aku dalam kepedihan...sob3 (T_T)

hasni said...

erm
ada kwn hasni
bcnta syber
skalinya bila jump c kekasih org y tidak sihat
tp disebabkan sudah syg,trima juala

VIP| fLoRa ™ © said...

cinta cyber besh ke?? nk try la cmni.. lalala~

Mr. Lonely said...

wan2911,

hoho..kenapa begitu jadinya.sbr2.ngeee

Mr. Lonely said...

VIP| fLoRa ™ ©,

tersngt bez n mengasikkan.huhu..try jgn x try..

Framestone said...

he..23x tumpang gelak je bace...

out of topic--> he..23x bro mase taip nie dah wat same rate dah.. tp tertibe ade je yg bg keburukan untuk dibubuh he..23x besa la bnde2 buruk nie sume org nmpk

he..23x try la.. byk rakan2 yg boleh diwat blind date... budak blogger pun boleh..klu xberani nk jumpe berdua.. wat la gathering...leh gak berjumpe..tp reramai je la

LuVidA^^ said...

luv u too cyg...lalallaa....
cnte cyber kene gaye ok wat?
ade je..org kwen..sbb knl kot mirc..@15 ke..mybe kt blogspot? sape tau..
:D

Post a Comment

Nak komen? Silakan.