Blog Aku Kena Bomoh


Setiap orang ada cerita masing-masing. Begitu juga aku. Blog adalah salah satu tempat di mana cerita dan idea itu diluahkan. Sebelum berblogging, para beloger terhormat sekalian mesti sudah tetapkan niche utk blog diorang. Kebanyakan belog yang aku [...]

Setiap orang ada cerita masing-masing. Begitu juga aku. Blog adalah salah satu tempat di mana cerita dan idea itu diluahkan. Sebelum berblogging, para beloger terhormat sekalian mesti sudah tetapkan niche utk blog diorang. Kebanyakan belog yang aku terjah adalah berkisar tentang kehidupan dan berbentuk personal. Bagaimana dengan blog korang?

Blog aku? Ada korang kisah ke bila aku cerita. haha! Blog ini ibarat kocek Doraemon, macam macam ada kat cni. Tapi aku rase blog aku ni macam kena bomoh je, kadang kadang ramai kadang kadang sikit pengunjung blog ni. Sunyi jek. Ada sesape jampi ke? haha! Mane tak sunyi nya kalau update blog tu tak menentu..bila xde entri baru, xde la komen komen membina dari korang. So, hah! aku update.

Actually, aku bukannya xnak update tapi demam ni semakin menjadi jadi je. Risau gak bile demam ni, maklum la semua org tau pasal masalah dunia skrang ni kan. Bukan setakat selsema babi, benda lain yang aku takut bomoh. Bomoh? memang bahaya bahana bomoh ni. Kebanyakan bomoh ni disebabkan perasaan iri hati, dengki dan sewaktu dengannya.

Bomoh ni bukannya berlaku di kampung kampung je, malahan kat bandar pun banyak. Golongan artis mungkin paling tinggi yang terkena bomoh. Minggu lepas aku ada tengok rancangan kat TV9 bersama tetamu Pian Cecupak dan Almy, kedua duanya pernah terkena dengan bomoh. Memang takut bila mendengar pengalaman dorang tu. Macam macam benda yang keluar dari badan dorang, sesetengah tu macam tak logik bila difikirkan.

Selain dengki, apa lagi faktor yang menyebabkan orang melakukan bomoh ni? Pesanan dari aku beloger sapara tegar. Jangan plak kita dalam berblogging sampai ada yang iri hati sesama beloger. Amalkan amalan sihat semasa berblogging. huhu!

ps: ada sesape nak tlg suapkan ubat?:)

47 comments:

elle said...

bukan dikalangan artis je yg kna bomoh ni... kwn elle pn kna jugak... ntah ape yg didengkikn pn elle xtau... nk kata famili dia kaya tak gk. biasa2 aje. sian pn ada. jd histeria esp bila mghrib... nangis teresak2 gk... prnh gk muntah keluar gumpalan rambut n tulang... dgr mcm xlogik tp itu la yg berlaku... ape nk jd ntahla... org yg hntr tu xtkt hukuman Allah agknya...

p/s: demam ye? dh beso suaplah ubat sndr... hik3...

<< s| tED| >> said...

selagi sifat dengki dan iri beraja.. bomoh ni akan hidup kaya raya! :)

Farhana said...

Blog daku pn macam2 ada.. Ada nasi putih, nasi lemak, nasi goreng, nasi minyak ja tarak.. Kih kih kih.. Blog kamu kene bomoh ke? Bomoh filipina ni ku rase.. Tak pn bomoh indon.. Tu laa.. Dok cinta laura lagik.. Ahakz.. =p

Btol2.. Kalo ade update, hit mmg tinggi.. Kalo xde, sunyi sepi jek dunia.. Huhu.. Maka, slalu2 le hapdet yerk encik zizan.. Tak pun, ku blh tolong kamu updatekan.. Wakaka.. Meh password.. Abes laa ku merapu nnt.. Ahakz.. =p

Kamu demam ke? Wuish.. Kene bomoh ke??? Mst sbb org dengki dgn rating rncangan bolos kamu.. Wawawa.. =p Pape pn, sakit tu penyembuh dosa-dosa kecil.. Huhu.. Slamat menyembuhkan diri anda.. Kalo x sembuh meh dtang jumpa saye.. Saye bg cucuk.. =p

Ikhwan Shah said...

klo dah demam tuh g la jmpa doktor, nnti dah truk kn ssh.

azizwan(dot)com said...

erm.. slain faktor dengki, aku rasa dendam pun boleh buat manusia bertukar jd syaitan.. jd nasihat aku, jgn sesekali 'jatuhkan air muka' org yg boleh buat mereka berdendam sbb bila dendam dah menguasai diri, no wonder la bomoh yg akan dicari.. so, buat baik berpada-pada.. buat jahat jangan sekali. peace ~

Julian said...

kawe pun tgk gak rancangan tu..pian tu terketar takut nk citer pasal dia kene santau dulu2..almy tu biasa je..

la..demo demam? ngigau cinta laura lg ke? g behe t0ongkat ali..segar slaluh..kawe behe tongkat ali jah..smpai le lonih tk demam.

MISZ NaNa said...

tak baik bomoh-bomoh huhu....

Framestone said...

xsemestinya bomoh..selalunya pengamal ajaran sesat je yg wat cam tue.. bomoh2 selalu wat yg baik2 je he...23x

out of topic--> he..23x nasib baek ek he...23x nk wat cam mne..agak kebzan sikit huhuhu... stremyx entah la.. ade prob masa installation la pulak..

die cakap xdpt detect bro punye ethernal netword card

miss lolly a.k.a luvfareda said...

demam ae? aduyai suh cinta laura obatkan howkeyh?

my name is Ain said...

demam jugak? bejangkit eh? ni dr hari tu tak baik2, smpaikan suara pn dh ilang..nk cakap pun buat sakit hati , langsung tak keluar suara..tabah betul..

takot nk mkn ubat je smpai nk suro suap kn ni? hehe..

IxoR@ said...

laura ada...laura tolong suapkan obatnya ya...?

suka tak?

KhairiL's said...

kalau blogging utk suka2
niche x penting sgt,
yg penting penulisan kita org suka baca
mcm blog ni..hoho

Luth Textile said...

makan ubat, tido..
jangan nak bukak lappy selalu..
nanti mudharat. laura bagi aku jaga. ok?

adol said...

apa mimpi citer bomo ko letk nie... huhuhu

mohdisa said...

bro, sorry la bz skit. nnt aku membaca yyerk. hehe

azizan4444 said...

elle,

btol2, bkn stakat artis je..org biase pon bnyak yg kena..mmg tepat bl maghrib la biase bnda2 ni berlaku, xtaw kenapa org suka bt masa tu.

kpda yg bt tu mntak2 la sedar ek.
ps: x cukup besar lg.hahahaa

Nine said...

ada jugak ek org "bomoh2" pasal blog ek...

awat depa duk buat prangai lagu tuh...
tak best la...
huhu...

azizan4444 said...

<< s| tED| >>,

selagi bomoh hidup kaya selagi itu hidup manusia xkan aman..huu

azizan4444 said...

farhana,

rasenye sbb ramai sgt kena spam ngn geng indon kot.hahaha

mekaseh je doc, saye takut kena cucuk...muhahaha

azizan4444 said...

Ikhwan Shah,

da jumpa bro..mkn ubat je x laju.huu

azizan4444 said...

azizwan(dot)com,

bak kate pepatah buat baik berpada pada,bt jahat jgn skli..mmg tepat la kate ko bro..

jgn la kite membuka aib seseorang bg mengelakkan bnda sebegini..

azizan4444 said...

julian,

demam boh..tu x jln mne jo blog demo..x larat..mimpi skit2 jah.haaaa

tongkat ali nmpak gaya kena try jgk lps ni..

azizan4444 said...

Framestone,

bomoh nak sembuhkan penyakit mmg baik,mslhnye bomoh yang menyebabkan bnda2 x elok tu la yg kbnyakan skrang org buat..

azizan4444 said...

miss lolly a.k.a luvfareda,

kalau nak tggu laura obatkan pengsan dulu jawabnye.hahaha!

azizan4444 said...

my name is Ain,

agaknye la..kena jangkitan nih..hahhaa..
letih demam ni..semua keje x jd nak buat..

takot skit jek..huu

azizan4444 said...

IxoR@,

mekaseh laura...ku amat menghargainya..ngee

azizan4444 said...

KhairiL's,

btol gak tu tp kan blog azwan ali lg ramai org suke bace.hahaha

azizan4444 said...

Luth Textile,

ok bro..same kawan ko jage la laura tu elok2. bga die mkn cukup2 k,jgn smpai kebluruan plak.hak3

azizan4444 said...

adol,

bkn mimpi bro tp juz khayalan semata mata...haaa

azizan4444 said...

mohdisa,

ok bro,no prob..ko bz ngn awek maxis tu ke?haaaa
share la ngn aku..

azizan4444 said...

nine,

xtaw la ngan depa tuh...kiki..
jgn ko terlibat same dah...haaa

Framestone said...

out of topic--> teman dah pulang dah pun.. nie baru nk reply komen2 u'll yang lama2 nie..

susah nk ckp mengenai insan2 seperti nie..pe2 pun bro ok je.. harap insan tersebut ok la jugak ek.. bro tulis blog xde berniat nk sakiti hati sape2..tp kate org hati manusia siapa yg tahu kan

azizan4444 said...

framestone,

btol tu bro..hati manusia sape taw,,kite blogging sekadar suka2 sambil ramaikan kawan..

Tfaaaaaa said...

g mkn ubat ehh..

tfa pon xsehat gak ni.risau je H1N1.hak3 :D

semoga cepat sembuh jijannnn

azizan4444 said...

tfaaaaa,

mekaseh yek..tu la rsau gak skang..mcm2 la..harap cpt sembuh..

Framestone said...

ops spe pulak yg hntr msg cam tue kat ko ek... nie yg aku musyikil nie....

Encik Azizan said...

framestone,

ntah la bro..aku sndri kompius..haaa

Ady Syam said...

susah org hensem ni jadi rebutan... aku rasa ko kena minyak pengasih... makan lalu tak? tido lena tak? mandi basah tak? hahaha baru ko tau betapa sayang aku kepada mu jijan muahahaha...memain jer.. jgn percaya bomoh² ni tapi sihir itu memang ader... kat luar tu banyak bomoh temberang... tapi sihir ni memang ader, selalu berlaku bila ada org yg iri kat kita, aku pernah mengalami situasi tersebut... pergghh susah nak digambarkan dgn kata²... apa pun kepada abg jijan... jaga makan ek... kesihatan ni banyak bergantung daripada pemakanan... ok tu jer la aku merepek heuheuheu... bukak mulut.. ngaaaaaa... aku suapkan :P

zulfitry.com said...

blog kena bomoh? pelik tu..
well bro..mantapkan seo bro..baru trafik naik bro..lepas tu rajin2lah bertwitter..hehe

just beri pendapat..

Encik Azizan said...

ady syam,

minyak pengasih?hahahaa..aku rase demam kali ni hebat skali.mkn lalu tdo lena mandi basah semua bres.huuu

ko pernah kena ek,msti ko x dpt lupe peristiwa tu..

Encik Azizan said...

zulfitry.com,

pendapat yg bagus..akan ku turuti.hehehe
mekaseh2

Iqone_Dinie said...

cis...aku kalo bab bomoh2 nie yang aku paling x suke dngar..ye la mane x hangat bomoh skg da byk lari dari tujuan asalnyer..satu yg aku nak bg contoh kat sini bomoh batin tue yg saje2 je nak try bodi die nyer pesakit ngan bg alasan ngan "TIDO' dgn die leh ubat penyakit.huhuhu...Yang pesakit nie pon satu.. yang x psl2 pi pecaye kat bomoh tue wat pe kan..dunia da maju skg nie...wat pe lagi pi jumpe bomoh..BOIKOT BOMOH....hehe ok cau cin cau..

Encik Azizan said...

Iqone_Dinie,

yg jadik maslahnye dorang bg je klu bomoh tu ckp kna tdo same nk ubati pnyakit tu...apa dorg x pk ke logik ke x bnda cmtu.

kesian sape2 yang terkena nih..

FATIN kiddy said...

hehe x sangke berblog pun kene bomoh skang neh.. dunia2..mcm lah :p

Encik Azizan said...

fatin kiddy,

ntah la..mcm2 kan..lbh kurang astro da trademark dunia skang.hak3

broSKL said...

buat apa la nak bomoh2 ni buang duit dan dapat dosa je lah..mengarut je sume ni..btol tak..erm asal nickname ko ada no 4444 hah..?

azizan4444 said...

broskl,

btol2.lgpon bnda cmtu boleh merosakkan hbgan sesama manusia.

pasal nickname tu aku update kmdian k.

Post a Comment

Nak komen? Silakan.