Berkhayal Itu Tandanya Lelaki


Giler hensem. sape? Aku la, sape lagi kat dalam blog ni, tak kan korang plak kan? Korang iri hati atau sakit hati tak bila aku cakap camtu? Atau teruja. Sila amik tukul besi dan hunus ke perut zizan. Giler per tukul besi nak hunus hunus, ingat pedang samurai ker? ahakz. Aku pasti lelaki [...]

Giler hensem. sape? Aku la, sape lagi kat dalam blog ni, tak kan korang plak kan? Korang iri hati atau sakit hati tak bila aku cakap camtu? Atau teruja. Sila amik tukul besi dan hunus ke perut zizan. Giler per tukul besi nak hunus hunus, ingat pedang samurai ker? ahakz. Aku pasti lelaki buaya darat di luar sane akan sakit hati tahap dewa bagai harimau mau terkam mangsanya juga belasah spiderman yang pakai spender kat luar, tetapi perempuan semestinya seratus peratus teruja punye. ha ha ha! Kenapa aku bangga diri? Sebab aku positif dengan diri sendiri, korang bagaimana? Sebelum tido, bawak lah muhasabah diri terlebih dahulu. Tapi kebanyakan hamba Allah di luar sana tidak pernah bersyukur. Kadang kadang cakap nak cucuk botox la, mcm mcm nak besar mane yang kecik, nak tegang mane yang berkedut.

Dalam kepala aku, cewek bugil, gadis melayu, macam macam ada. Sebentar tadi, sebelum aku menulis artikel ini, singgah rehat jap kat ohartis terbaca plak artikel mengenai Cinta Laura. Sape tak kenal CL? Cewek gedik dari Indonesia, tengah hot masa kini. Bila aku tengok citer dia kat Tv3, pergh! memang cun giler campur cakap nya yang pelat. Sape tak minat dia? Bukan lelaki jika mereka kata tidak. Btol tak? Gadis idaman lelaki masa kini, tetapi ingat lelaki baik utk perempuan baik dan sebaliknya.

Bila cakap pasal khayalan, lelaki lebih expert dalam bab ini tapi bukan lelaki saja. Perlu ingat bila lelaki berkhayal, objek imaginasinya adalah perempuan. Jadi, dalam hal ini sapa yang patut dipersalahkan? Jangan salahkan lelaki jika perempuan sendiri berfantasi di alam realiti ini bagaikan bidadari duniawi.haha! Setuju? Oh Laura, ku sudah jatuh hati sama kamu. Kapan kita boleh ketemu? Ku rindu banget sama kamu.

Sekarang mungkin tidak, hanya setengah jam lepas ku mahu kamu. Mek Pasir Mas, tunggu aku.

ps: Megan Fox pon ley tahan kalau sape nak bt ulik tido.haa!
pss: Sepatutnya entri ini di publish malam jumaat, orang cakap malam jumaat bez utk berkhayal..

65 comments:

FATIN kiddy said...

Laura mmg cantik darah mix ntah dr negare mane,,dah lupe..ekeke

Ady Syam said...

Jijan... Jijan... memang betol lelaki ni suka berkhayal, tapi yang bujang² tu laa terutamanya, contoh paling dekat macam tuan punya blog heuheuheu.... tak salah berkhayal...

Khayalan Itu Indah... Tapi jgn lupa diri sudah... :) keep it up bro!!!

Senah said...

abg jijangggg...tangan tu..tgh bt apa tangan tu? ngahaha..bahaya demo nih..dh start bubuh gmbr tino pulok..

Iqone_Dinie said...

hehe berkhayal x salah kalo kene care..jgn berkhayal ngan bende haram jadah tue da ler..huhu..selisih malaikat 44 kalo ade mber blogger yg wat kije camtuh..hihi..pepon Salam kenalan jijan..ni 1st time aku conteng kat komen page ko nie..hehe...len kali insyaallah la kot...

Farhana said...

Hohoho.. Tuan blog brimaginasi liar plak di malam hari.. Tak ajak punnnn.. =p

Laki suke erk brkhayal??? Khayalan tntang ape erk??? Tetttt.. Pompuan pn same jek.. Ekeke.. Tapi laki kalo pompuan yg sopan2, tutup2, pn depa khayalkan jugakk.. Itu ape citer encik zizan??? Mau salahkan sapa??? Huhu..

Ok2.. Mari kita smbung brkhayal.. =p

miss_eliana said...

wah encik zizan..
betol2 berubah hati pd si cinta laura nmpaknye...
nie mesti berkhayal pon pk c laura..huhu~

Tfaaaaaa said...

haha dah clash dgn lisa surihani ke?muahaha

bf tfa pon suke laura.hahaha..

pmpuan pon ske khayal jugak ape.pasal lelaki handsome yg punye wang berkepuk2.n pegi shopping ribu2.hahahha

IxoR@ said...

imaginasi lelaki tinggi.....

Ivy Metaga said...

waduh waduh....zizan ngah imagine apa skrg ni??? hehehe...

Encik Azizan said...

adysyam,

len mcm je bunyi..perli aku ke?hahaah..btol tu bro tp kdg2 yang da kahwen pon same sbb tu smpai ada yang rampas isteri org dan si isteri rampas suami org...dunia2..

Encik Azizan said...

senah,

tangan kawe tgh menaip ni..hahaa..gamba pompuan la bez xkan nak letak gamba laki plk...ko demo khayal ko laki?haha..plik tuh..

Encik Azizan said...

iqone_dinie,

slam kenal ye..silalah conteng tp jgn pakai arang sudah.hehehe

btol tu x salah nak khayal,da mmg fitrah manusia tapi klu terlebih khayal bhya jgk nanti..

Encik Azizan said...

farhana,

laki memang suka khayal.nk ckp tu xtaw la pasai pe tp macam2 ada.haa

yg berkahayl kat pompuan ttp aurat pakai tudung semua tu, klu nak taw tu la khyalan golongan2 tok bilal.hahaa

Encik Azizan said...

tfaa,

blom clash lg tp krisis skit tu ada la.haha..

pompuan klu khayal mmg cmtu ke?hebat nar ek.ehehe

Encik Azizan said...

ivy,

ku tgh imangine camne nak dpt duit sejuta dalam masa seminit.haha

CaPiQa said...

jijan curang sama lisa ya. huuu ;p

Nine said...

haha...
best entri nih..
abg jijan pakar sabun menyabun nih....
ka guna minyak rambut zan?

hahaha...
jgn marah no...

Encik Azizan said...

capiqa,

curang tak dalam sgt tu..ok lg kot.haha

Encik Azizan said...

nine,

pe kls pakai miyak rambut nine.
minyak masak lagi hawt..

laju gler.hahaa

boboiz said...

jangan asik behayal jek bro..nanti jadi mat jenin plak...huhuaku kekadang ada gak berhayal..

Nine said...

haha..minyak masak ke ?

Mmg laki kuat imiginasi dari kaum perempuan..

Tapi setahu aku, nafsu lelaki ngan perempuan sama jer..

lemonade said...

lelaki ke pompuan ke same je suke bekhayal..
bekhayal pun cam angan2 jugak.. blh jadi ianya satu impian..

Luth Textile said...

aku suka megan fox lg..
waaaa.. aksi dia.. huh!

adol said...

huhuhu. memg comel pun , minah indon tu.. x tahan aku... hahahaha

Roslan Nazri said...

jijan..mu r kuat koya..koya sokmo2 le ni..hahaha..
kate nak carikan aku satu??hu3

azizwan(dot)com said...

seriously, aku pun suka berkhayal especially bila aku susah nk tidur.. tp benda yg aku khayalkan molek2 belaka ok.. huhu.. memang best berkhayal sbb tak lama lepas tu, dah siang rupanya. hahaha.. ubat tidur la katakan :)

loq said...

leleh aku tengok..
memang tak tahan..
kalaulah...
dot dot dot..haha

CaPiQa said...

curang tak dalam? apakah?

neway, takpe kot. lisa pun men'janda' sekarang. haha xD

oranglidi said...

hm.. wa x into sangat gadis2 kurang islamik nih.. tu je.. so, lu patut doakan dia islamik satu ari nnti.. baru buleh wat bini.. jgn duk khayal je..

psst: wa penah dengar hadis pasal zina hati.. khayal tu same x? haha!

aduka said...

khayal mende elok2 suda la..
=P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

huwaaaaaaa.

ko khayal pompuan mane zizan? muhahaha

FdausAmad said...

Kenduri di blog gua masih berjalan..nak merasa datang saja..

Eazy Izzuddin said...

minat woo ngn chenta laura tuh..
xD

azizan4444 said...

capiqa,

pape hal lisa tetap sweet mcm gula2 kapas..hak3..

azizan4444 said...

boboiz,

hoho...naseb baik la bro ngaku awal2 ye..angan2 mat jenin mungkin mnjadi kenyataan tapi angan2 ngn cinta laura mmg mustahil bg aku sorang penulis blog.

haa

azizan4444 said...

nine,

ok x minyak masak?haha

btol tu bro,lelaki dikurniakan 1 akal 9 nafsu manakala perempuan 1 nafsu 9 akal..

tetapi nafsu perempuan lebih kepada material sprti ingin hidup mewah, nak shhoppin' sane sini..lbh kurang cam tu la.heee

azizan4444 said...

lemonade,

btol tu..harap berkat masin mulut korang angan2 akan jadi kenyataan..peace

azizan4444 said...

roslan nazri,

ok je bro..ko ckp je ko nak sape aku kasi adjust.hahaa..sexy atau islamic,dua2 pon bole.muhaaha

azizan4444 said...

oranglidi,

lu share la ape yg lu bace,wa x pandai sgt nak ulas bab2 agama ni,takut nanti tersalah tafsir ssh plk jdnye.huhu

anak laut said...

salam...en.azizan.

tq sudi singgah bagi ulasan dalam anaklaut.

azizan4444 said...

azizawan{dot}com,

pergh!hebat ko punye ubat tdo..kalah kuda.hak3..

lps ni aku nak try la coz aku pon jenis imsoniac.kdg3 3jam baring baru ley tdo,naye2..huu

azizan4444 said...

loq,

leleh tu jgn kuat sgt bro,nnti banjir blog aku...kesian laura mati kelemasan nanti..huuu

ps:leleh bahagian mane tu ek?haaa

azizan4444 said...

luth textile,

hahaa..ko pon mmg kuat khayal gak..kalah aku..mmg x thn gak tgk aksi megan fox tu..liuk lentuk badan menawan kalbu.haaa

azizan4444 said...

aduka,

btl ckp ko ni..cm x prcaye je aku ngn ko..dah la cte ko semua imaginasi belaka.haha

azizan4444 said...

lolly,

malu r nak cakap khayal sape skang.huhu..

azizan4444 said...

fdausamad,

mekaseh..cm YB plak aku ni.hahaa

azizan4444 said...

eazy,

semangat nampak..ad pape ke ngn laura tu..huuu
die mmg kiut miut la..sape x mnt kn..ermmm

azizan4444 said...

anaklaut,

salam..same2

senapang said...

jap2..aku nak khayal yg indah2 bersama dia time kat tepi pantai yg takde org, kami berdua ja time tu..hihihi

azizan4444 said...

senapang,

naseb baik aku seorang lelaki cool..x jeles dengan bab2 cintan cintun nih...haaaa

ezzati said...

x kan b'khayal je kotttt

hasni said...

huhu
azizan
ni entry pasal apa ek
mcm lusyah jek
huahuah

protonians said...

hahaha,...
Ak sokong dari belakang.. haha..
time khayal waktu malam tu.. Heheheh

Adney said...

secare jujurnye.. aku tidak terlepas.. aku pun suke berkhayal tapi sejak hari lahir aku tahun lepas, aku da kurang sikit.. kiki..

Dr. Nad F said...

Salam ziarah...

apa kata kita tukar.

berkhayal saat2 kematian..

ntah bila akan dijemput pergi menghadap Ilahi..moga dalam keadaan beriman...

lagi satu, wanita ada 1 akal 9 nafsu manakala lelaki 1 nafsu 9 akal. Anta dh terbalik..

Wallahua'lam...

azizan4444 said...

hasni,

xpe pe yg lusyah..entri ini biase aje n juz nak ckp prkara fitrah bg lelaki..huhu

azizan4444 said...

protonians,

khayal pe je bro waktu malam tuh..angan nak jadi jutawan ke?hahaaa...

azizan4444 said...

adney,

tahniah2..huu,,bgs la klu da berkurang tapi klu xde trus lagi bgs..kaka

azizan4444 said...

dr. nad f,

salam singgah..mekaseh datang ke blog tin susu.komen anda dialu2kan..

mekaseh skli lagi memperbetulkan pasal nafsu n akal tu..amat menghargai..

mmg tidak dinafikan khayal pasal saat kematian adalah lebih baik tetapi inilah yang dikatakn fitrah manusia..sekian

my name is Ain said...

erk..malangnye tak jadi perempuan secantik dia..tapi masih bersyukur sebab sempurna tubuh badan, akalpun cerdik..HAHAH

matju2509 said...

rama plop panggil demo jijang lowni.... hahahahha...... kawe x ajin tgk pon cito hok demo oyap tuh.... artis tu pon kawe x kenal, kawe ingat gewe demo takdi.... baru nok puji.... pi gak x jadi la puji coz buke gewe demo..... hahahahhahahah

azizan4444 said...

my name is ain,

bersyukur la kite dgn apa yang ada..sesungguhnye setiap ciptaan itu adalah sebaik2 ciptaan...huuu

azizan4444 said...

matju,

makin sohor name tuh...klu demo x knl kna tgk tuh..demo kan mnt sexy gedik.hahaa...

Mangkuk.com said...

salam bro..akmo suka tgk citer ni ka?? hahaha lyn indon kamo yer?? erm berkhayal..bese latu kdg2 nk cr ilham kena gak berkhayal jap...br masyuk...huhuhu

fndrocka said...

hhaha..megan fox tu memg feveret wat berkhayal ...lelaki memg tak lepas dari perbuatan itu..objek2 yg sama ja.

Post a Comment

Nak komen? Silakan.