Lelaki, Pink Dan Bola Sepak


Tajuk yang ringkas dengan 3 perkataan tapi memberi erti yang panjang kalau di pikir oleh mereka yang bijaksana. Kita mungkin seringkali mendengar 3 perkataan tersebut dalam kehidupan seharian kita. Aku juga percaya korang semua mungkin pernah terbaca atau terjumpa mane mane [....]

Tajuk yang ringkas dengan 3 perkataan tapi memberi erti yang panjang kalau di pikir oleh mereka yang bijaksana. Kita mungkin seringkali mendengar 3 perkataan tersebut dalam kehidupan seharian kita. Aku juga percaya korang semua mungkin pernah terbaca atau terjumpa mane mane artikel yang bercerita tentang lelaki, tentang bola sepak dan juga tentang kelembutan warna pink..

Kali ni aku tidak mahu letak gambar Man U, mahupon kelab kelab terkemuka di abad ini...Mengapa? mungkin itu soalan yang paling sesuai keluar dari mulut korang..Jika aku buat, aku mungkin orang yang ke 2,345,879 meletakkan gambar mereka menjulang mane mane piala dan berkemungkinan meraih lebih ramai lagi penyokong baru memilih mereka untuk musim hadapan dan seterusnya. Oh tidak! aku tidak mahu menjadi publisher yang percuma..Sekiranya ini berlaku, ini akan meningkatkan revenue Man U dan seterusnya memudahkan Alex Ferguson membeli pemain baru dan membolehkan mereka menjulang piala lagi dan dan ini akan menyulitkan pasukan Arsenal dan Liverpool untuk menang..Sori nak cakap, entri kali ini menggunakan perkataan 'dan' yang melebihi had..

Oh ye! korang juga mesti tertanya tanya mengapa aku tidak menyebut Chelsea..adakah mereka lemah?adakah mereka tidak sepopular teams yang lain? jawapannya sgt senang..mungkin ye atau tidak...Dari pemerhatian aku, Chelsea menampakkan peminat yang lebih ramai bila Maurinho menjejakkan kaki ke dunia EPL...Dua ari yang lepas, Chelsea menangis di saat akhir dan Drogba
berkemungkinan berhadapan hukuman yang berat. Mungkin juga tidak diperbaharui kontrak di Stamford Bridge.

Berbalik pada tajuk diatas, lelaki, bola sepak dan pink. Apakah hubungan antara ke tiga tiga perkataan itu? Pada masa kini, hampir semua lelaki meminati bola sepak dan ini bukan lagi trend. Fenomena ini sudah boleh dikenali sebagai budaya sebagaimana kita menyambut hari hari yang bersejarah lain..Adakah anda semua bersetuju dengan pendapat aku? Adakah minat aku akan berkurang bile ramai yang meminati bola sepak? Tidak same skali.

Dua tiga hari yang lepas, aku ke mapley lepak lepak sambil mengenakan segelas teh o ais untuk menonton pasukan fevret aku, Arsenal..sedang lepak lepak sebelum sepak mula, 0245 pagi aku terpandang sorg lelaki berbaju pink..aku konpius? peminat Arsenal ke Man U? tu la persoalan yg timbul dlm kepala otakku..ataupun die tersalah pakai..mengapa? jersey tradisi ke dua dua pasukan adalah merah, semua org tau..Mungkin juga lelaki lembut meminati bola?..Sebab itu la aku mengatakan bola sepak bukan lagi satu trend..sudah menjadi budaya dan di minati semua golongan manusia..Anda yang tidak minat bola sila jelezkan diri sendiri...ha ha ha!

Bile bercakap pasal lelaki, bola sepak dan pink aku teringat Sevilla dan Benfica..ini bukan disebabkan aku pernah ke sane..Kalau korang semua nak tahu, mereka menggunakan warna pink sebagai warna jersi mereka..Oh tidak! ape pendapat korang bile bercakap pasal lelaki meminati pink? bagi aku kalau perempuan meminati pink adalah trend masa kini..


Oops, aku terlewat sudah..mahu pegi solat jumaat. Jumpa lagi....

Ps: sori lambat update..ngeee

40 comments:

ReeN said...

ayaaaa...bila lelaki pakai baju pink??adoi2..tak sesuai.crklah kaler yg tough bru macho.he3..

imz jentayu said...

sweet gak lelaki pink kalo kne gayanyer...hehe...wane pink skang da unisex..haha..bl zizan nk pki color pink?hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

suke tgk laki pkai baju pink.

nampak sweet n bfesyen.

tp ia hanye seswai utk laki bkulit ceraah je la.

oops!

skng, laki n pink da xplik la.

MANUSIA yg KOLOT je MENSTEREOTAIP lelaki pink adala lembut!

ops! sory to say.

Cik AniS GalaxY said...

auwww..
apa nie bang
u ganas sgt main la..
opsss..main bola sepak ye
jgn pk yg bukan2...hehehe

pink pun ok aper.

aisyah said...

sekarang dah ramai ar lelaki suke pink..
iyeww..i x bape minat pink..
but guys looks sweet bila pakai bj melayu pink..
seyes..xtipu..!!!
huUu..

Ivy Metaga said...

sekrang banyak laki pakai color pink yg lembut, especially laki2 dari korea kan, tapi macam sesuai plak dgn diaorg, kalo kat sarawak nih, sy bnyk tgk laki2 bangsa cina suka pakai pink, kalo gf dia pakai, pakat lah sama2 pakai pink hahaha, my brother pernah ada satu koleksi t shirt color pink, sy tanya apa hal pakai color nih, dia cakap ilham tgk laki2 korea pakai hahahahaha..
ingatkan nak jadi gay, nasibbb bukaannnn huhu..
kalo laki tu kulit cerah, cantek kalo dia pake color pink u...auwwwww..

Adry said...

wakakaka... buruknya lelaki pakai baju pink!!! hahahaha

Adry @ http://www.adrysabry.com

hasni said...

hehe..ap salahnya laki mint pink
cik zizan pon leh mint gak
hehe

kEy said...

huhu~
pink...................

Encik Azizan said...

imz jentayu,
da pakai tp terlebih jambu la bile pakai pink..
hehe

Encik Azizan said...

cik anis galaxy,
naseb baik bgtaw awl2 maen bola tu..
klu x .ngeee

Encik Azizan said...

aisyah,
pna pakai baju melayu pink,mase sekolah rendah..
nak g kelas fardu ain..huhu

pauhputik said...

1st skali nak gtau bro, gua pon peminat arsenal, so tahniah sebab x promote MU kat sini, klu x mau je gua bakar blog nie... :p ok pe kaler pink, member daku nie ramai gak peminat pink, kuar ngan awek baju sepasang pink, tu ok lagi, ade sorang lagi helmet warna putih spray kaler pink gara2 minat sangat.... :p

Encik Azizan said...

pauhputik,
msti dah arsenal bro..huhu..

pergh,tu bkn mnt dah..bole kire fanatik ng kaler pink da tu klu helmet pon spry..
muahaha

byabya said...

haha.
pic last tu lawak lahh.
:)

NieSah said...

laki jgn pkai pink ketat2yg amat kembut sudah laaa...nih smpai nmpak perot boyot x macho la...huhu~~ pict last lawak
;)

mamma mia! said...

eh lelaki pki pink pn trend wat skrg ni?? nmpk cam ko sgt berani.. aku x kutuk pn.. unless pink tu pink yg gila terang sakit mata memandang mmg la aku kutok. haha soft pink sudaaaa

░♥si lampu neon♥░ said...

aku geli la tgk lelaki pakai pink. nampak homoseksual hahahaha

KhairiL's said...

aku x kesah la laki pakai wana apa pun
sbb wana ni xde batasan
hanya org yg berani jer pakai baju pink kat khalayak ramai...kalu x, x kan dia pakai



p/s: lelaki pakai baju pink x semestinya lelaki lembut

Nazra~ said...

aku rasa lelaki pakai baju kaler pink tu amat maskulin la ^_6

Encik Azizan said...

byabya,
lawak campur menggoda skit..hak3

Encik Azizan said...

niesah,
x macho ke yg prt boyot....
lpas ni xley mkn bnyk la..muahaha

boboiz said...

apa apa pon man utd dah masuk final champions league..huhu bab baju pink nie..kalau berkulit putih kene lah pakaibaju kaler pink tu..member opis boboiz selalu gak pakai kemeja pink..

adawiah.zaini said...

aku suka lelaki pakai jersey hitam je. bkn pink. hehehe

Encik Azizan said...

boboiz,
btol tu bro..tahniah Man U..heee
kulit x bpe nak cerah ke?ngeee

mmg smart gak klu pakai kemeja pink..mau beli la satu..
muahaha

Encik Azizan said...

adawiah.zaini,
ngatkn suke lelaki yg hitam..huuuu
naseb baik suke yg pakai jersey hitam..:)

♥ Cik Ca said...

ca suke pink...
nk bf pon suke pink jgak.. hihihi
bkn la bermksd lembut..
depend pd guy yg memakai nye jgak oke...

ceritaku MEMORIKU said...

warghhh?
what a big surprise.
ahakzz.first time nadz tgk pemain bola pkai jessey wane pink.
he3.
btw pink xsemestinye org2 lembut.
tol x zizan?agagag
-na'dz

milimilo said...

lelaki pakai pink ok je..tp kalo pkai pink time main bola cm pelik sket..huhu

Encik Azizan said...

na'dz,
btol2..zizan pown pakai kdg2..hahaha

Encik Azizan said...

milomilo,
tu la psl kn..bkn skit tp bnyk plik nye..hehe

Shafie said...

haha...
klaka2 semua gmbr ngn siap dialog tu..

bd fabregas said...

x kisah sgt kalo aku tgk laki pakai baju pink tp kalo aku, mmg aku xkan pakai baju pink..

hud@-- said...

suke tgk lelaki pakai pink..COOL..

azizan4444 said...

bd fabregas,

same la kita,agk ssh utk pakai dan x mgkin akan pakai

azizan4444 said...

hud@,

cool tp hawt kan? pe mksd tu.muahahaa

Nine said...

Syamsul Yusof Hasalam dulu ada pakai baju pink kan..
Time anugerah per ntah..hehe..
Aku tak suka kaler pink..tapi aku suka pink so what tuh..hehe..
gurau jerk..

azizan4444 said...

nine,

aku mengerti maksud dikau bro..hua3

Mangkuk.com said...

jambu la lelaki pink..hehehehe jom pakat2 ramai2 g blog aku yerk...

Encik Azizan said...

mangkuk.com,

jambu pe tu?jambu batu?jambu kayu?huhu
jom2..kwn2 jom kita ke blog mangkuk.com..ngee

Post a Comment

Nak komen? Silakan.