Harian Metro Kantoi Laporan Palsu


Semalam, aku ada terbaca satu artikel Harian Metro yang mengatakan terdapat sebuah 'restoran berahi' di ibu kota yang mirip luar negara. Dalam artikel tersebut, restoran tersebut menyediakan pelayan hanya bercoli dan berseluar dalam sahaja [...]


Semalam, aku ada terbaca satu artikel Harian Metro yang mengatakan terdapat sebuah 'restoran berahi' di ibu kota yang mirip luar negara. Dalam artikel tersebut, restoran terbabit menyediakan pelayan hanya bercoli dan berseluar dalam sahaja bagi menarik pelanggan yang berpoket tebal.

Hari ini, pihak polis memanggil dua wartawan yang berita itu ke Ibu Pejabat Polis Kontijen Kuala Lumpur untuk mengambil keterangan berhubung artikel tersebut. Menurut pihak polis, laporan tentang kewujudan restoran tersebut adalah palsu kerana restoran itu tidak wujud di ibu negara.

Pada pendapat aku, restoran ini mungkin wujud tetapi pemilik restoran lebih pantas bertindak ekoran berita mengenai restoran tersebut telah tersebar diakhbar. Tetapi sekiranya restoran ini benar-benar tidak wujud, terbuktilah Harian Metro nampak sangat mahukan akhbar diorang laris dengan menulis berita-berita sensasi tanpa siasatan yang lanjut diambil.

Sumber: Utusan Malaysia Online

45 comments:

luthtextile said...

aku tak suka la benda2 mcmni.. menyampah.
guna berita panas utk tarik pembaca..

enyheartsdiamond said...

i baca jugak!!!

IxoR@ said...

Selalunya harian metro punya cerita memang susah la nak caya 100%.

Nak tarik pembaca dengan cerita PANAS....

hasni said...

hehe
hsni memg bc harian metro
tp mn2 akhbar pon memg xleh percaya sngt
kekdg berita y dorg smpaikan tu x100% betul

FaPet said...

Harian Metro nie kdg2 saje nak bikin gempak je...nak bagi laku paper dorang...

Kdg2 tu tajok n brite die...ble dipikir2 dgn akal yg waras tak masuk akal gak.

Dorang ingat pembace dorang budak2 tadika kot hehehehehe...

anak laut said...

memang dah adat org suka surat khabr suka wat benda sensai mcm ni..

azizwan(dot)com said...

hahaha.. aku baru je baca berita ni jap td.. akhbar sekarang byk yg tak berapa boleh pakai lg2 cerita sensasi. yg diorg tahu, asal ada cerita yg boleh jual utk letak kat front page sudey.. ha, skrng ni baru diorg tahu langit tu tinggi ke rendah. kui3

sepandai-pandai tupai tulis berita, akhirnya kantoi menipu juga.. padan muka!

beliamuda said...

tabloid je lebih.. last2 jadi sengal pulak metro nih..

joegrimjow said...

teknik melariskan akhbar

anonymous said...

biasalatu akhbar.

kalau akhbar politik macam harakah dan keadilan

dan lain2.

eNaSaN said...

kiter pon de baca...


ye ker xbetul..wah2 cam tu cam tertipu ler yer...


adus2

Encik Azizan said...

luthtextile,

btol tu bro..mmg x dinafikan la..aku rase harian metro paling truk brta yg dorg sampaikan..

berita utama semua nak seks je nk bg laris..mmg hampeh la

Encik Azizan said...

enyheartsdiamond,

mesti syok kn bace brta panas tu.hehe

tapi x trpk plk yg brta tu hanya rekaan..

Encik Azizan said...

IxoR@,

setuju 100% mmg Metro susah nk caye 100%.hampeh la dorg ni..klu ye pon nk laku jgn la sampai kantoi bodoh..dorg jgk yg malu..sadis..

Anak Gemilang said...

itu adalah 1 jalan mudah bg dorg utk attrct pmbeli incik zizan.. ekeke.
klu x hot.. lmbt la ckit nk lakunya.. ekeke..
*_*
tp.. incik zizan attrct gk nk beli dan bc kan?
owh..
nmpknya.. trick mreka bjaya le tuh.. *_*

Ivy Metaga said...

oh ada juga baca dalm salah satu blog ttg laporan harian metro tu...

oh tak betul ke?? ingat kan betul hehehe, tapi maybe tempat2 macam ni mst wujud kot lalalalaa...

Roslan Nazri said...

corruption and also fakap story always happen in malaysia tabloid..hahaha..ape cer weh web ko ni??adeh

Encik Azizan said...

hasni,

akhbar mane2 same je tp kn metro ni brta die xleh blah.bnyk tokok tambah nk sdp kn crta.hehehe

Encik Azizan said...

FaPet,

tu la psl..bdk tadika ok lg sbb dorg ad gak yg taw bace..klu yg br bjln tu yg naye.hahaa

harap lps ni dorg sdr la dngn keslipan tu..

Encik Azizan said...

azizwan(dot)com,

btol tu wan,br dorg tau langit tu tggi ke rendah,budu tu masin ke masam.hahaa

hampeh je dorg

Framestone said...

dah disogok...sure la xkntoi huhuhu
bnde2 cam nie mmg ade... sama ada nmpk atau tidak je....

out of topic--> promosi he..23x bro gatai xpe.. die tahu n si die bro pun tahu.... tp gatai terkawal la ek...

xde la suah mane pun if betul2 mengenali si die... selak2 je blog die sure byk yg kamu leh ketahui

Encik Azizan said...

anak laut,

tu la budaya akhbar skng ni..skit je yg ley pakai..

Encik Azizan said...

beliamuda,

haha tu la kn..metro ni same je dgr mastika aku rase..mastika pon klu sape sllu bace,duu cte pasai hantu je skng ni pasai sosial.ad je crta mereka..

Encik Azizan said...

joegrimjow,

mcm2 teknik org bt skng ni..ermm tp agk2 la klu nk bt brta sensasi pun kn..jgn smpi kantoi bodo je..

Encik Azizan said...

eNaSaN,

xtaw la btol ke x.tp mngkut utusan lbh krg cm tu la..tertipu.hee

noor afzan said...

macam2..
desperate sangat nak lariskan surat khabar..
huhu~

Encik Azizan said...

Anak Gemilang,

x ckp berjaya sbb jgn harap lah zizan nk beli akhbar mereka lg2 metro.hahaa

bace ttp bace tp yg free suda.hee

Encik Azizan said...

Ivy Metaga,

mmg banyak kot..lgpon org suke pegi tempat cmni..xtaw la nape..duit x abes nk pakai kot.hehe

Encik Azizan said...

Roslan Nazri,

web tu aku da reply email dorg..tp blom ad feedback lg.maybe dorg tgh bt kot..mengom gak lame2 tggu nih.haha

Encik Azizan said...

Framestone,

yup,btol tu bro..mmg ad bnda cni..mmg x dibafikan la tp cm kate bro la smada nampk r tersmbnyi kerja dorg tu.

bgs la kalau dua2 memahami bro.hhee

Encik Azizan said...

noor afzan,

mcm2 ada..huuu..ni sbb ramai sgt rival,tu yg masing2 nk bt crta sendri kot.hehe

::~jAy DaMiEn~:: said...

salam....
tu la namenyer strategi marketing bagi melariskan sesuatu perniagaan... samada berita palsu ataupun hanya manis kata2 di mulut... ader lg yg menipu seperti contoh CELCOM 1+5 tu...ader sape2 penah kene x???

sincerely,
✿~jAy DaMiEn~✿

Encik Azizan said...

::~jAy DaMiEn~::,

yeke bro selcom ad tpu gak..aku xtaw la sbb aku pakai maxis.hehe

Mr. Azman @ Kreuger said...

macam biasa la media zaman sekarang ni kan ade
prinsip:-

"Popularity is priority" <-- hahaha betoi ke eje tuh?

nonna manis said...

kekadang malu nk bace paper metro tu...kebanyakn kisah2 pelik org melayu..ke mana hala tuju bangsa jika asyik leka bace mende xpekdah..cari la alkbar yg jana info n ilmu n ekonomi..
baru la idup ni berubah...

Encik Azizan said...

Mr. Azman @ Kreuger,

betoi dah tu...hak3..dsbbkan prinsip ni la sesetgh media sanggup buat pe saje jnji crta mereka sensasi dan dpt menarik mnt pembaca.

Encik Azizan said...

nonna manis,

stju dgn pendapat cik nonna tu, lg baik bace yg dpt bg ilmu dn cara rakyat melayu ley tingkatkan ekonomi bkn hanya menjatuhkan org melayu..

lg 1 sukan jgn tinggal.hehe

Zamz said...

aku ada baca gak..betul ke diorang ni publish cite tipu..

Encik Azizan said...

Zamz,

aku pun xtaw la btol ke x bro.tp klu btol kn cte tu, aku rase pemilik restoran tu msti lg bjak...cepat bertindak tanpa sempat dihidu oleh pihak polis dan yang jadi mangsa wartawan tu jgk..

kalau btol mreka tipu ternyata cite depa hanya utk mnrik pmbaca je.

Nine said...

tapi Metro org suka baca gak selain Utusan ngan BH...

Aku ada baca artikel nih..

FATIN kiddy said...

dh lame x bace metro!

kat sbh mane ade metro..huhu.

kalo ade pon tengahari/ptg bru smpai cni..kekeke

Ady Syam said...

hehehe aku ingat blogger jer ketandusan idea nak blogging... reporter pun kadang2 macam takde idea jugak ek... huhuhu...

p/s: baca metro online jer :D

Encik Azizan said...

Nine,

ssb brta dorg mantap sgt,tu yg ramai bace..hehe..seks pun bnayk klu kite prati..

al-Wann said...

bnda xda diada2kn,bnda ada ditiada2kn..fuh,ak sndri pning..

shazclan said...

huh...nak untung saje...keje tak mo buat...ceit

Post a Comment

Nak komen? Silakan.