Cara Jawab Telefon Yang Betul


Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adalah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah kowg sume untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini aku akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator).


Sebelum tu aku ada terbaca kt blog kwn kite ni pasai jwb panggilan telepon ni.Kowg leh tgk kt sini...

1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite
wajib jawab)


24 comments:

Ajwin Ajeera said...

hehe
tq promote.
haha

eni said...

hoho..
mmg sengal...
nak cuba la skali skala...
alih2 boss yg col...
terus kena fired...
hahaha~

cik siti penguin said...

huih. cik siti mcm jahat XD

Encik Azizan said...

ajwin,
welcome2...
aik TQ je ke?
ngeh3

Encik Azizan said...

eni,
hahaha..try la..klu bos pun pe salah..
huhu

Encik Azizan said...

cik siti,
bia btol cik siti..
=)

cIk JanNah said...

hahaha...
lps 2 mmg x de sape yg hingin nak tepon kite~

kih3

Encik Azizan said...

cik jannah,
btol2..tp kan pasan x sume dialog kt atas bknye nk tepon kite pon,
sume tnye bnda len.

hahaha

byabya said...

HAHAHAHAHA.
:)

~miszirdawaty~ said...

kebnykn menda di atas slalO dipraktikkan..
sib baek kwn2 xmengang..
adeh~

~ h a n i m h u s i n ~ said...

ngehngeh...nnt awekko akan praktikkan bende ni kat ko..hee~

Encik Azizan said...

miszirdawaty,
btol tu..nsb bek dorg ok je..
tp jgn yg skema da la..
kang ad yang mengang nanti
hahaha!!

Encik Azizan said...

hanim,
mintak2 la die x bace post ni.
mauakakaka.

Cik Amoi said...

haha
kalau amoi

"Ya sedang bercakap. Siapa ni?"

IxoRa said...

hahahhaha...

mengong :D

joegrimjow said...

baca sampai senyum

-lagu aku suka

Encik Azizan said...

amoi,
cmtu erk?
bgus gak idea amoi tu..huhu

Encik Azizan said...

ixora,
bole thn la kemengongan mase mnjb pggln tu..
hahaha

Encik Azizan said...

joegrimjow,
lagu pe 2 ek..
huhu

ceritaku MEMORIKU said...

bhahahaah.
nak terguling gelak.
agagag
-na'dz

Encik Azizan said...

nadz,
gelak jgn x gelak..
hehe

dd said...

haha.. mmg kelakar.
aku nk test lah.

Ikhwan Shah said...

haha, sengal giler :DD

Farhana said...

Meh sini number tepon kamu.. Ku nak cub try test pada kamu ajek laa.. Wakaka.. =p

Post a Comment

Nak komen? Silakan.